KÜLFÖLD

Af­ri­kai be­ván­dor­lók bo­rí­tot­ták vérbe a bécsi fő­pá­lya­ud­vart

Kedd haj­nal­ban egy 25 éves nő vesz­tette éle­tét a bécsi fő­pá­lya­ud­va­ron. A rend­őr­ség köz­lése sze­rint az ál­do­zat fi­vére vég­zett a nővel, akit egy Af­ri­ká­ból szár­mazó, spa­nyol ál­lam­pol­gár­ságú, de Bécs­ben élő férfi­ként azo­no­sí­tot­tak.
  • Szerző: WM

A Kronen Zeitung megpróbálta röviden összefoglalni a tragédia hátterét. A gyilkosság gyanúsítottja egy 21 éves, Afrikából származó, ám spanyol állampolgár férfi, aki már több hónapja Bécsben élt. A feltételezett elkövető családja Nagy-Britanniában telepedett le, a gyanúsított két nővére azért érkezett az osztrák fővárosba, hogy megkeressék eltűnt bátyjukat. Ugyanis a 21 éves bevándorló az elmúlt hetekben nem adott magáról életjelet, egyes források szerint egy drogcsepész bűnbanda tagja lett.

Kedden hajnalban aztán bécsi főpályaudvaron bekövetkezett a testvérek közti végzetes vita, amelynek végén a fiatal férfi előrántott egy kést, és többször beleszúrta azt a nővérébe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az áldozat azonnal összeesett, a helyszínre érkező mentőorvos sem tudta megmenteni az életét. A gyilkos megpróbált elmenekülni a helyszínről, ám a pályaudvar biztonsági emberei lefogták, és a rendőrség kiérkezéséig moccanni sem engedték.

Ausztriában az év eleje óta egymást érik a nők ellen elkövetett gyilkosságok.

Még több órával később is tartott a helyszínelés a bécsi főpályaudvaron.
Még több órával később is tartott a helyszínelés a bécsi főpályaudvaron.

Január első felében már négy nőt gyilkoltak meg, ebből három esetben migrációs hátterű férfi volt az elkövető.