Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző K.B.

Létrehozva: 2024.09.10.
Módosítva: 2024.09.10.

Kettős mérce: Magyarországnak bírságot kell fizetnie azért, amit most a brüsszeli polgármester szorgalmaz

A migránsbuszok megállítását kéri a brüsszeli polgármester a belga miniszterelnöktől.

Rétvári Bence megdöbbentő brüsszeli hírekről számolt be a Facebok-oldalán: a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára arról írt, hogy Brüsszel polgármestere, Philippe Close felszólította a belga miniszterelnököt, Alexander De Croo-t, hogy blokkolja a migránsokat szállító buszokat a belga határnál. A magyar politikus szerint ez egyértelműen a kettős mérce használata, ugyanis amikor Magyarország tartóztatta fel a migránsok tömegét a magyar határátkelőnél, akkor hazánkat gigabírsággal sújtották, de ha a belga elit szembetalálja magát a valósággal, akkor egyből meghátrál.

Rétvári Bence
Rétvári Bence rámutatott, hogy Brüsszel kettős mércét használ Magyarországgal szemben /Fotó: MTI/Illyés Tibor

Itt az igazi brüsszeli kettős mérce: Brüsszel polgármestere szerint nekik jogukban áll megállítani a migráns buszokat  a belga határon, de Magyarországnak  gigabírságot kell fizetni, amiért megállítja az illegális migránsokat a magyar határon. Polgármester úr, álljon ki a magyar határvédelem jogszerűsége mellett, és akkor a brüsszeli polgárok is nagyobb biztonságban lesznek!

- üzente a polgármester úrnak Rétvári Bence.

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, hasonló véleményt fogalmazott meg Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is Brüsszel lépéseivel kapcsolatban.

Kiakadt Brüsszel polgármestere, mikor megtudta, hogy tömegesen érkezhetnek migránsok a belga fővárosba.

Philippe Close X-bejegyzésben panaszkodott a Röszkéről Brüsszelbe tartó migránsbuszokra, és megkérte a belga miniszterelnököt, hogy tartóztassa fel az egyébként szabályosan közlekedő járatokat.

Emlékeztetnénk Brüsszel polgármesterét, hogy nem Magyarország, hanem a brüsszeli elit az, aki a bevándorláspárti és a nyitott határokat ösztönző politikájával menekültek millióit hívta meg Európába. Sajnos úgy tűnik, hogy ez az elit a döntései következményei elől már inkább megfutamodna, mintsem szembenézne azokkal.

Európának nemcsak felelős vezetésre, de szigorúbb határvédelemre és bevándorláspolitikára van szüksége, amelyre a magyar modell jó példával szolgál.

- írta bejegyzésében a politikus.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek