Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.11.
Módosítva: 2024.09.11.

Sírrablássorozat Bécsben: megdöbbentő adatokra derült fény

Elképesztő számú sírfeltörés történt a bécsi temetőkben. A nyomozók továbbra is sötétben tapogatóznak.

A bécsi temetőkben már 40 feltételezett kripta- és sírnyitás ügyében nyomoz a rendőrség. A gátlástalan sírrablók feltehetően valódi szakemberek, akik perceken belül és a legmodernebb eszközökkel lépnek akcióba – írja a heute.at.

Mourning,Ritual.,Two,Men,Undertakers,Dig,A,Grave,In,An
Képünk illusztráció - Fotó: Kirill_ak_ white / shutterstock

Az éj leple alatt az elkövetők nagyon nehéz gránit sírfedeleket emelnek fel, lemásznak a sírokba és koporsókat feszítenek fel. Joggal feltételezhető, hogy sírrablókról van szó, hiszen az érintett nyughelyekben többnyire roma embereket temettek el. Ugyanis az elhunyt rokonokkal az ortodox klánok gyakran eltemetnek arany ékszereket, drága márkás ruhákat és egyéb tárgyakat. "Az a tény, hogy valaki 14 év után megzavarta rokonaink nyugalmát, és talán meg is érintette vagy felfordította a holttesteket, teljesen tönkretesz" – mondta egy 29 éves férfi a lapnak.
„Megdöbbentő a sírrablások mértéke” – mondta Natalie Bordt, a bécsi érsekség roma és szinti lelkipásztora. Általában ő értesül először a hozzátartozóktól az új esetekről, és figyelmeztet: "Nemcsak a roma sírok vannak veszélyben, hanem az osztrákok sírjai is."
A bécsi központi temetőben összesen 40 gyanús betöréses ügy van nyilvántartva, állítólag egy híres énekes sírját is meggyalázták. Ezért a temetők biztonsági óvintézkedéseit megerősítették. A kár mértéke egyelőre nem ismert
 

Mourning,Ritual.,Two,Men,Undertakers,Dig,A,Grave,In,An
Fotó: Kirill_ak_ white / shutterstock

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek