NÍNÓ

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.11.

"Hat embert ütöttem el" - élete traumájáról vallott a mozdonyvezető

Idén eddig 90 baleset történt vasúti átjárókban. Egy gázolás nem csak az áldozat családját viseli meg.

Megrázó vallomást tett egy mozdonyvezető, aki eddigi pályafutása során hat embert elgázolt és két autóval ütközött. Mint elmondta a tragédiákat legtöbbször a figyelmetlenség és szabálytalanság okozza.

Csak idén eddig 90 baleset történt vasúti átjárókban. Az Oktatási Hivatal a MÁV-val közösen kisfilmeket készített, céljuk az, hogy megelőzzék a borzalmas baleseteket - írja a Tények.

Egy átjáróban gázolták halálra a 16 éves Virágot szeptember 2-án, három nappal később pedig Taktaharkányban sodort el a vonat egy 16 éves fiút, aki szerencsére nem halt meg, de a mentők súlyos állapotban vitték kórházba. Mindkét baleset azért történt, mert a fiatalok a telefonjukat nyomkodták, így nem vették észre az érkező szerelvényt. A tragédiák nem csak az áldozat családját viselik meg, hanem a mozdonyvezetőknek is súlyos traumát okoznak.

Pályafutásom során számos gázolást átéltem, és mindegyiknél azt tapasztaltam, hogy a sietség, illetve abszolút a fegyelmezetlenségnek a számlájára írható fel. Két autót és hat embert ütöttem el. Gyakorlatilag mind a két autónál ugyan az volt, hogy ők nem vették észre a sorompó piros jelzését és így jöttek át előttem

– mondta Molnár Péter mozdonyvezető. A szakemberek arra kérnek mindenkit, hogy fülhallgatóval legfeljebb alapos körültekintés után keljenek át a vasúti síneken, telefont pedig semmiképpen ne használjanak az átkelés idején.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek