megelőzés

74 találat
INSIDER

„Ne akkor kérj segítséget, ha már folyik a vér” – brutális videó

Magyarország Ügyészsége felkavaró videóban mutatja meg, hogy mit tehetünk a családon belüli erőszak megfékezésére.

KÜLFÖLD

Bőr alá ültethető microchippel előzné meg a járványokat az amerikai védelmi minisztérium

A Pantegon bejelentésének hatására vélhetően vadabbnál vadabb teóriákkal állnak majd elő az összeesküvés-elmélet hívők. Az amerikai hatóságok azonban azt mondják: a microchip ártalmatlan és hatékony.

INSIDER

Magyar kalapácsgyógyszer üti ki a Covid-fertőzést

Megelőzésként közel féléves védettséget, fertőzés esetén pedig enyhe vagy középsúlyos fázisban nyújthat hatékony védelmet egy ígéretes magyar gyógyszer. A klinikai tesztek még idén elkezdődhetnek.

MEDICINA

Durva dolog derült ki a maszkról, ez is múlhat rajta!

Bár a hétköznap használatos verzió besorolása nem orvosi védőeszköz, mégis kiderült róla, hogy segít leküzdeni a járványt. Döbbenetes, de ez múlhat rajta, ha ki vagy téve a fertőzésnek!

KÜLFÖLD

Ausztria döntött: elmaradnak a karácsonyra remélt enyhítések

Az osztrák kormány péntek este döntött a karácsonyi és szilveszteri ünnepek járványügyi szabályairól. Ausztriában.

MEDICINA

Tisztázzuk a híresztelést: tényleg elpusztítja a szájvíz a koronavírust?

Az egyik legismertebb tétel a koronavírussal kapcsolatban az, hogy a szájvíz alkoholtartalmánál fogva segíthet megelőzni a vírusfertőzést, mivel elpusztítja a szájban levő vírusokat. Vajon igaz ez, vagy csak városi legenda?

INSIDER

Ripost-felmérés: A magyarok fele idén beoltatja magát influenza ellen

Idén ősszel felértékelődik az influenza elleni védőoltás. Ennek két oka is van. Az egyik, hogy ha ki lehet zárni az influenzát, akkor könnyebb azonosítani a koronavírus-fertőzést, a másik pedig, hogy így kivédhető, hogy a két vírus egyszerre vagy közvetle

INSIDER

Ötletes megoldásokkal küzdenek az iskolák a járvány ellen

2020. szeptember 1-jén hagyományos iskolarendben kezdik a tanévet a diákok, de korántsem hagyományosan. A járványügyi helyzet miatt minden iskola saját rendszabályokat vezet be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott 70 pontos javaslatcsomag ala

MEDICINA

Nem csak az allergiától viszkethet a szemed!

Sokan azonnal az allergiára gyanakszanak, ha viszketni kezd a szemük. Pedig ezt a kellemetlenséget nem csak az allergia válthatja ki. Többek közt a képernyő előtt töltött időnek is szerepe van benne.

MEDICINA

Koronavírus – Ezért ennyire fontos, hogy tartsuk egymástól a távolságot

A távolságtartás akár 45 százalékkal is csökkenthette az új koronavírus okozta járvány terjedését Európában egy dán-francia tanulmány szerint.

MEDICINA

Így tartsd távol a kullancsokat, ha kirándulni mész

Most, hogy többet kirándulunk, és igyekszünk minél többet kint tartózkodni a zöldben, érdemes különösen óvatosnak lenni ezekkel az ártalmas rovarokkal. Vajon hogy tarthatjuk őket távol magunktól?

INSIDER

Koronavírus: Minden hazai börtönt fertőtlenítenek

Megelőző fertőtlenítés vár a hazai büntetés-végrehajtási intézményekre.

MEDICINA

Távozz, Covid: Ezt kösd a csuklódra és soha többé nem piszkálod az arcod

Amerikai mérnökök egyszerű, ám nagyon hasznos eszközt fejlesztettek, hogy a felhasználót emlékeztesse: a koronavírus-járvány idején nem tanácsos az archoz érni. A kütyü akár hosszú távon is átírhatja az ezzel kapcsolatos szokásainkat.

ÉLETMÓDI

Így erősítsd immunrendszered a koronavírus ellen

Rengeteget segítenek ezek a trükkök a kivédésben.

KÜLFÖLD

Ez már beteg: a világ legeszementebb védőfelszerelése koronavírus ellen

Vannak még pihent agyú emberek. Nem is kevesen.

INSIDER

Koronavírus-járvány: Így működik a hatósági házi karantén

A rendkívüli járványügyi intézkedés egyik fontos eleme a szabályok betartásán túl egy speciális matrica.

INSIDER

Közölte az egyetem: a koronavírusos hallgató önkéntes karanténban volt

Tájékoztatást küldött a Ripostnak a Szent István Egyetem. Mint írják, a koronavírus terjedésével kapcsolatban kellő időben megtette az óvintézkedéseket, az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiadott eljárásrenddel összhangban már 2020 januárjáb

INSIDER

Győrfi Pál videóban segít, mit tegyünk koronavírus ellen

Magyarország Kormánya Facebook-oldalán indított videósorozatot, melyben Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője segít eloszlatni a tévhiteket.

INSIDER

Legfrissebb hírek a koronavírusról – továbbra sincs beteg Magyarországon

A kormány kiemelten kezeli a koronavírus-járványt, az Operatív Törzs folyamatosan működik. Összefoglalták, mi a teendő a betegség megelőzéséért. Magyarországon továbbra sincs fertőzés.

POLITIK

Lézer, szalag, kapu… Így állítanák meg a sétáló mobilozókat

Rengeteg gyalogos sodorja életveszélybe magát azzal, hogy elmerül az okostelefonjában, és nem figyel a forgalomra. A probléma globális, a világ számos pontján más-más módszerrel küzdenek ellene. A Ripost ezekből szemezgetett.

POLITIK

Orbán Viktor: Minden járványt komolyan kell venni

Vészhelyzetet hirdetett az E gészségügyi Világszervezet a koronavírus gyors terjedése miatt. Magyarországon még nem jelent meg a koronavírus, de minden eshetőségre fel kell készülnünk.

MEDICINA

Készülj előre: Idén így úszd meg tutira az influenzát

Ha tél, akkor megkerülhetetlen az influenzaszezon. A fertőző betegség komoly szövődményeket is maga után vonhat, de az biztos, hogy legalább egy hétre kiüti az embert. Ezért jobb, ha el se kapjuk a vírust.

MEDICINA

Így előzd meg a rákot, ez a magyar orvosok tanácsa

A daganatos betegségekből eredő halálozás a második leggyakoribb halálok Magyarországon. Bár az onkológiai szűrőprogramok segítségével a rosszindulatú betegségeket korai, akár gyógyítható stádiumban fel lehet fedezni, sokan nem mennek el a vizsgálatokra.

FÜLES

Megtalálta a megoldást a betegségére? Örömhírt jelentett be Hódi Pamela

A sztáranyuka már évek óta küzd a rejtélyes kórral.

SZTÁRDZSÚSZ

Riasztó diagnózist kapott Vásáry André: ezért jár félévente orvoshoz

Az énekes egy időben nagyon szeretett szoláriumban barnulni, ám egy életre megtanulta, hogy a bőre olyan maradandó károkat szenvedhet, ami súlyos bajt okozhat.

HŰHA

Unokázós csalók elleni kisfilm főszereplője lett Pásztor Erzsi!

A Kossuth-díjas színművésznő azért vállalta el a szerepet, hogy kortársainak segítsen abban, hogy senkit ne verhessenek már át az éjszaka közepén telefonáló szélhámosok.

MEDICINA

Nagyon durvát állítanak a fogorvosok: halálos betegség múlhat ezen az apróságon

A rendszeres fogmosás nem csak azért fontos, hogy megőrizd a fogaid épségét. Akár halálos betegségeket is elkerülhetsz, ha úgy tisztítod a fogaidat, ahogy kell!

MEDICINA

A fogorvosod szeretné, ha ezt sürgősen abbahagynád!

A fogorvosod elől hiába is próbálnád eltitkolni, ha rosszul bánsz a fogaiddal. Van néhány dolog, amit a szakemberek szerint jó volna, ha nem követnél el a szád és a fogaid ellen. Megmutatjuk, miről van szó!