Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
POLITIK

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.09.10.

Durvul a helyzet, bedugul Európa: hétfőtől minden német határon ellenőrzés lesz

Minden német határon ellenőrzés lesz, visszafordítanák az érkező migránsokat.

Nancy Faeser szövetségi belügyminiszter ideiglenesen kiterjesztette a határellenőrzést az összes német nemzeti határra – írja a Tagesschau. Ennek célja az illegális migráció korlátozása, a belső biztonság védelme az iszlamista terrorizmus és a határokon átnyúló bűnözés jelentette fenyegetésekkel szemben. 
A szigorúbb ellenőrzések szeptember 16-án kezdődnek, és hat hónapig tartanak. Erre azonban csak kivételesen kerülhet sor a schengeni övezeten belül, és az intézkedést jelenteni kell az EU Bizottságnak.
Faeser a határellenőrzés mellett a migránsok elutasításának kiterjesztését is bejelentette a német határokon, de erről részleteket nem közölt. Az ellenzéki CDU/CSU azt követeli, hogy akik már benyújtottak vagy benyújthattak volna menedékkérelmet egy másik uniós országban, azokat nem kell beengedni német területre.

Refugees at the German-Austrian border
Becsődölt a német migrációs politika - Fotó: picture alliance

Ausztria már bejelentette, hogy nem kíván befogadni egyetlen Németország által elutasított migránst sem. „Ausztria nem fogad be olyan embereket, akiket Németországból elutasítanak” – mondta Gerhard Karne belügyminiszter a Bildnek és a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak. 
Az Euronews szerint a luxemburgi kormány közölte, hogy a rendőrség, "amennyire csak lehetséges", korlátozza a határon átnyúló forgalomra és életre gyakorolt negatív hatásokat, és "el kell kerülni a határon átnyúló forgalom szükségtelen megzavarását".
A határok ellenőrzéséről szóló döntés azután született, hogy az Olaf Scholz kancellár vezette koalíciós kormány pártjai katasztrofális vereséget szenvedtek két tartományi választáson, döntően az elhibázott migrációs politika miatt. A statisztikai adatok szerint a menedékkérők felülreprezentáltak a nők elleni szexuális támadásokban, az erőszakos bűnözés esetében hasonló a helyzet, a városokban ismétlődő bandaháborúk, valamint a Solingenben elkövetett iszlamista késes támadás is azzal járt, hogy a migráció kérdése kulcsfontosságú politikai téma lett Németországban. Az eredmény: a bevándorlást elutasító AfD  megnyerte a türingiai tartományi választást. Két hét múlva Brandenburg tartományban is választásokat tartanak, ahol  Scholz és Faeser balközép szociáldemokratái azért küzdenek, hogy megtartsák az ottani kormány feletti irányítást.
Most tehát a migráció szigorításáról beszélnek a koalíció pártjai, kérdés, hogy hisznek-e nekik a választók?

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek