Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
INSIDER

Szerző Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.09.10.

Fantom tartja rettegésben a lakókat Debrecenben

Rossz játékot űz egy rejtélyes alak az egyik debreceni iskola környékén. A diákok és a környéken élők is már tudják, hogy érdemes messziről elkerülniük egy háztömböt, mert a fantomtól bármikor kaphatnak valamit a nyakukba.

Szerző Erdei Róbert Arnold

Senki nem látta még, és sosem lehet tudni, hogy épp mikor csap le egy lakos Debrecenben. A fantom két éve borzolja a kedélyeket az Angyalföldi téren. Amit ez a személy tesz, senkinek nem tetszik, csak neki. Az alak 2022 óta zavarja a lakók és a közeli iskolások életét. De mégis miért csinálja ezt?

A fantom bármikor lecsaphat /
A fantom bármikor lecsaphat / Képünk illusztráció: s-ts

Rejtőzködik a fantom

Több napja találgatják az egyik debreceni nyilvános Facebook-csoportban, mégis ki képes olyan aljasságra, amit a fantom lakos művel másokkal. Az alak az egyik társasházból kukkolhatja a járókelőket, aki pedig a társasháza előtt van, egy vödör vízzel nyakon önti őket. A vödrös fantomot még sosem sikerült lelepleznie senkinek, ugyanis ügyes trükkje van a rejtőzködésre: két társasházat összekötő folyosóról figyeli az utcán lévőket, majd miután nyakon öntötte az áldozatait, gyorsan visszahúzódik. „Az összekötő folyosó rácsos, így ahogy leönti az embereket, mögé bújik” – kezdte el mesélni a Ripostnak a végzős F. Csenge, akire az utolsó nyári meleg nap egyikén, augusztus 6-án, pénteken csapott le a vödrös fantom.

A fiatal lány délelőtt két órai szünet között ment ki a térre, és mivel tűző nap volt, ezért árnyékba húzódott – pechére pont a vödrös fantom célkeresztjébe került

Nekidőltem a falnak, és leraktam magam mellé nyitott táskám. Pár percet állhattam ott a barátaimmal, amikor a semmiből egy hatalmas víztömeg zúdult rám. Minden csupa víz lett rajtam!

– idézte fel a Hajdú-Bihar vármegyei településen élő lány, akit szó szerint hideg zuhanyként ért a fantom tette. Ami pedig a legrosszabb, hogy minden végzős jegyzete elázott. „Fel sem tudom fogni, mi történt. A ruhám, a cipőm, a füzeteim, iratok – mindenem elázott!” - mondta elkeseredve a diák.

„Ez nem véletlen!”

Előtte még sosem találta el őt a fantom, ezért nem tudta, mégis mi történt. A következő szünetben járt utána a történteknek a barátaival

Visszamentünk a társasházhoz, hátha kiderül, ki tehette. Páran ugyanott ültek, ahol előzőleg nyakon öntöttek. Ők mondták, hogy mással is ugyanez történt!

 - húzta alá Csenge, aki szerint a társaságot többször is leöntötte a vödrös fantom, vele együtt aznap nyolc embert pécézett ki magának. A lány az egyik helyi nyilvános Facebook-csoportban fakadt ki a vödrös fantom miatt.

Köszönöm szépen annak a csodálatos személynek, aki az iskola melletti háztömbből szándékosan rám öntött egy vödör vizet

 – írta posztjában a lány, aki szerint nem poénból csinálhatja ezt valaki.

„Ez nem véletlen! Valaki szándékosan tönkre teszi mások holmiját. Ez nem vicces, mert nekem a jegyzeteim vesztek el, újra ki kell írjam őket, ami legalább 4 óra! Új holmikat is vennem kell…” - panaszkodott szomorúan a végzős, aki azt is kiderítette: a rejtélyes alak két éve zavarja meg a környéken élőket a vödrével. 

Bárki oda áll a társasházhoz, leönti. El akarja űzni onnan az embereket. Hát nálam sikerrel járt… Ahhoz a társasházhoz nem fogok állni, nehogy megint úgy járjak.

 – mondta Csenge, akinek a bejegyzésére sokan reagáltak, és bosszankodva találgatták a fantom kilétét: volt, aki egy nyugdíjasra, más pedig csíntalan gyerekekre tippelt – ám egyelőre rejtély, ki támadja be egy vödör vízzel a járókelőket
Kerestük a Hajdú- Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, hogy az események kapcsán érkezett-e bejelentés. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek