Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.10.

Viharos szél és árvíz: ítéletidő tombol Horvátországban - Galéria!

A nyár végével beköszöntött az esőzés Horvátországban. Az utcák folyóvá változtak a lépcsőkről vízesés zúdul le, ez már igazi ítéletidő.

Az augusztusi tűzvész után, most az özönvízzel kell megküzdeniük a Horvátországban élőknek és a turistáknak is. Még szeptember elején is sok magyar dönt úgy, hogy Horvátországban szeretne pihenni; azonban ahogy vége lett a nyárnak és beköszöntött a szeptember az időjárás nem kedvez a kikapcsolódni vágyóknak. Napok óta zuhog az eső és viharos szél fúj. 

Elviszi az autókat a víz Fotó: Facebook

 Zadarban, Makarskában, Splitben és Dubrovnikban az utcák folyókká változtak, amiben autók lebegtek, vízesés zúdult a lépcsőkön. 

A horvátországi ítéletidő a magyarokat sem kímélte

Több Horvátországban nyaraló magyar család arról számolt be, hogy a napokban folyamatosan esett az eső, még a szállásukról sem tudtak kimenni. Az autóval hazaindulóknak erős széllel és szakadó esővel kellett szembenézniük, a rossz látási viszonyok miatt alig láttak 50 méternél tovább. A kisgyermekes családok folyamatosan kérdezik a horvátországi nyaralással foglalkozó Facebook-csoportokban, hogy érdemes-e elindulni. Voltak, akik az időjárás miatt lemondták az előre lefoglalt útjukat.

 

Galériánkban megnézheted, hogy milyen állapotok uralkodnak most Horvátországban:

 

Erdőtűz is pusztított Horvátországban

Augusztus elején erdőtűz pusztított Horvátországban. A száraz, szeles időjárás miatt gyorsan terjedt a tűz. Több száz hektárnyi erdőterület lángolt. A Tucepi nevű kisváros lakóit kitelepítették. A makarskai riviéra egyes részei áram nélkül maradtak, több gázpalack felrobbant. A Slobodna Dalmacija horvát lap beszámolója szerint augusztus 1-jén Podgora város házaitól mindössze 20 méterre sikerült megfékezni a lángokat.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek