INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.18.

Lecsapott az özönvízzel érkező vihar Magyarországra, mutatjuk képeken

Jégeső, szélvihar, árvíz és áramkimaradás volt jellemző több magyarországi településen.

Brutális vihar vonult át Magyarország felett július 17-én szerda kora estétől kezdődően egészen másnap hajnalig. A viharkárokról a Ripost olvasói is rengeteg képet készítettek, melyek közül néhányat a cikkünk végén, egy lapozható galériában gyűjtöttünk össze.

Lakitelek
Az erős szélben beton oszlopok dőltek ki Lakiteleken. Fotó: Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A Ferihegyi repülőtér járatai várakoztak vagy Bécs, illetve Pozsony felé tettek kitérőt, hogy elkerüljék a zivatart. A hétvégi Forma-1-es futam miatt a Hungaroringen is komoly szivattyúzási munkálatokra van szükség, a pályán ugyanis több centiméter magasan áll a víz.

Tiszaug, Tiszajenő, Tiszavárkony, Tiszakécske, Tiszaalpár, Téglás, Kecskemét, Nyárlőrinc, Szolnok, Lakitelek, Maglód, Vecsés és Nyárlőrinc csupán néhány azok közül a települések közül, melyeket jószerével elsöpört a dió nagyságú darabokat is tartalmazó jégeső.

Több helyen járhatatlanok lettek az utak, mivel a csatornák nem tudták elnyelni a hirtelen lezúduló vízmennyiséget. Fákat csavart ki, tört ketté a szél. Több helyen órákra elment az internet és az áram is, mivel a nagy erejű szélben oszlopok dőltek ki és kábelek szakadtak le.

A vihar okozta károk eltakarítása még csütörtök reggel is tartott. A tűzoltókat és a katasztrófavédelem munkatársait is több helyre riasztották. 

Galériánkban az ő képeik közül is mutatunk néhányat:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek