INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.17.
Módosítva: 2024.07.18.

Nem titok már: ő rabolta el a magyar időjós szívét - fotó

András hobbija, hogy minél szélesebb körben tájékoztassa az embereket az időjárásról.

A Ripost korábban beszámolt, arról a csordásként dolgozó férfiról, aki a tehenek hajtása közben az időjárás változásait is figyeli. Kálmán András nem csupán a munkája miatt teszi mindezt, hanem főként azért, hogy hobbijának élhessen: előrejelzéseivel tájékoztatja a Kunmadarason élőket, valamint egész Jász-Nagykun-Szolnok vármegye lakosságát.

Ne használd illusztrációnak! A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, Kunmadarason élő Kálmán András csordásként dolgozik. Hobbija, hogy időjárási előrejelzéseket és fotókat készít. Párjával, Csanádi Nikolettel közel 5 éve vannak együtt.
A csordásként dolgozó Kálmán András és menyasszonya Csanádi Nikolett a Karcagi Parkerdő és Lombkorona sétányon. Fotó: Olvasói

Még egészen kicsi koromban kezdődött, rabul ejtettek a viharok, nagyon megtetszett, hogy mindegyik egészen más, mint az előző vagy a következő.

- mondta korábban a Ripostnak András, aki imád különleges égi jelenségeket fotózni. A 31 éves férfi már közel 20 éve foglalkozik azzal, hogy nemcsak megfigyeli, de testközelből fotózza a látottakat. Találkozott többek között tubával, szupercellával, tornádókkal és villámokkal is.

Korábban olyan is megesett vele, hogy közel 100 méterre tőle csapott be a villám, ami cseppet sem veszélytelen. A Ripost most azt is megtudta a csordásként dolgozó Andrástól, hogy a szíve már foglalt.

2020. szeptemberében jöttünk össze a párommal Csanádi Nikolett-tel, aki amikor csak tud, kijön ide hozzám a szabadba.

- mesélte a Ripostnak András, akinek Nikolett nem pusztán a párja, hanem már a menyasszonya.

2021. októberében jegyeztük el egymást Nikolett-tel, akivel már a kezdetektől fogva nagyon jól kijövünk. Ő egyébként vendéglátással foglalkozik Karcagon.

- tette hozzá András, aki ha tehetné, komolyabban is foglalkozna az időjárás előrejelzésével.

Szívesen foglalkoznék ezzel nemcsak hobbi szinten, de annak idején sajnos nem voltak elég jók a jegyeim, hogy tovább tanulhassak, pedig mindig is érdekelt a téma.

- jegyezte meg András, akinek bár az időjárás előrejelzéséhez mindig is volt érzéke, a matematikával olykor nehezen boldogult.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek