Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.09.11.
Módosítva: 2024.09.17. 15:23

Nógrádi György elárulta egy barátjának, hova kell menni, ha kitör a harmadik világháború

Az ország legnépszerűbb biztonságpolitikai szakértője elárulta a nagy titkot.

Több mint két és fél év telt azóta, hogy 2022. február 24-én kitört a szomszédságunkban az orosz-ukrán háború. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint az oroszok nem ilyen háborúra számítottak. Gyors győzelemben bízott Vlagyimir Putyin, ám ez nem teljesült. 

 Nógrádi György
Nógrádi György szerint minden áron el kell kerülni az újabb világháborút, mert az nem élné túl az emberiség. Fotó: Ripost

Nógrádi György a Ripostnak elmondta, hogy a német hírekből értesült a háború kitöréséről:

A háború kitörése egy szörnyű folyamatot indított el. Nekem két és fél évvel a háború kezdete után a fő problémám az, hogy látom a rengeteg halottat. Látom a két nép közt azt a zsigeri gyűlöletet, amelyik két és fél évvel ezelőtt még nem volt meg. Az én problémám az, hogy ma a kiegyezés sokkal nehezebb lesz, mint lett volna februárban a háború kitörése után.

Egy nagy háborút nem lehet túlélni

A szakértő azt is elárulta a lapunknak, hogy véleménye szerint egy mai nagy háborút már nem élne túl az emberiség. Nógrádi Albert Einsteint is idézte, aki annak idején úgy fogalmazott: "nem tudom, milyen fegyverekkel fogják megvívni a harmadik világháborút, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel."

Ugyanezen a véleményen van Nógrádi is, aki egy személyes történetet is megosztott velünk:

Egyik haverom megkérdezte, hogyha jön a világháború, hova menjen. Mondtam, menj el a Csendes- vagy Indiai-óceán szigeteire. Azt mondja: ott túlélem? Mondom nem, csodálatos hölgyek vannak, fantasztikus az óceán, nagyon finomak a déli gyümölcsök és két vagy három nappal később halsz meg. 

Nógrádi Györgyöt megrémiszti a háborúban elhunytak száma, éppen ezért ő is azt szorgalmazná, hogy mihamarabb konkrét lépések történjenek a béke irányába. Ahogy ő mondja, a béke csak akkor jöhet el, ha az amerikaiak megállapodnak Oroszországgal és Ukrajna ezt vagy végrehajtja vagy végrehajtja. 

Jelenleg a fő cél az kell, hogy legyen, hogy elkerüljük a világháborút, mert sajnos a szélén táncolunk. 

- zárta gondolatait a népszerű szakértő. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek