Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.07.

Legyen béke már! Programadó beszédet mond szombaton Orbán Viktor Kötcsén

Kiemelt fontosságú beszédet mond ma Orbán Viktor Kötcsén.

Legyen béke már! az idei kötcsei piknik mottója, és Orbán Viktor várhatóan e köré építi fel a beszédét. Az őszi politikai szezon nyitányának számító találkozó célja, hogy a résztvevők kötetlen hangulatban vitathassák meg az aktuális politikai kérdéseket

Legyen béke már! Orbán Viktor szombaton mond programadó beszédet Kötcsén - Fotó: Facebook

A háborús helyzet politikai, gazdasági, biztonsági kihívásai alapvetően határozzák meg a kormányzati teendőket, várhatóan ezekről, az őszi politikai idény legfontosabb cselekvési pontjairól ad tájékoztatást, iránymutatást zártkörű beszédében a miniszterelnök. A kormányfő bizalmas körben elhangzó beszédeiből korábban is szivárogtak ki részletek, s ezekből lehetett arra következtetni, hogy milyen célokat tűz majd ki a kormány a közeljövőben.
A Polgári Magyarországért Alapítvány által szervezett eseményen Orbán Viktor miniszterelnök a korábbi években olyan fontos témákról beszélt, mint a brüsszeli politika megváltoztatása, az orosz–ukrán háború hatásai, illetve az Európai Unió jövője. 

A kötcsei pikniken a résztvevők kötetlen hangulatban vitathatják meg az aktuális politikai kérdéseket

Kötcse tehát mindig kiemelt fórum volt a kormányfő számára. A Világgazdaság írása szerint Orbán Viktor 2009-ben itt határozta meg először a centrális erőtér fogalmát, a 2021-es beszédében elemezte az EU esetleges szétesését, kijelentve, hogy amennyiben ez megtörténik, „mi ott leszünk az utolsók között, tartjuk az utolsó gerendát”. 2022-ben  pedig a négy fő stratégiát fogalmazott meg, amelyekből nem enged: mindent meg kell tenni a népességnövekedésért, meg kell őrizni a teljes foglalkoztatottságot és a jövedelmek értékét, folyamatosan modernizálni kell a gazdaságot, végezetül pedig folytatni kell a nemzetegyesítés folyamatát.


A tavalyi kötcsei fórum egyik központi témája pedig az EP-választásokkal kapcsolatos teendők voltak. Nevezetesen, hogy Brüsszelben változásokat kell elérni, ehhez Európában és Magyarországon is a jobboldali képviselőknek kell bizalmat kapniuk az európai uniós választáson, mondta egy éve Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.
Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az idei kötcsei piknikkel kapcsolatban az Indexnek azt mondta: a kormányfő várhatóan komplex külpolitikai helyzetértékelést ad majd, illetve a háború jelen állásáról is elmondja a véleményét, de belpolitikai áttekintés is várható tőle.

Huszonharmadik alkalommal rendezi meg szombaton a Polgári Magyarországért Alapítvány a kormányoldal őszi idénynyitójának is tekinthető kötcsei pikniket, a Fidesz és a KDNP politikusainak, a konzervatív oldal gondolkodóinak, közéleti szereplőinek kora őszi találkozóját. A 2004 óta egy kivétellel minden évben megtartott összejövetelnek hagyományosan Orbán Viktor beszéde a legfontosabb eleme.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek