Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző (s)

Létrehozva: 2024.06.04.

Nem csitulnak a kedélyek, Kozák Danuta nehéz helyzetbe került

Látszatra béke honol a magyar női kajak-válogatott berkeiben, ám a szerdától péntekig rendezendő újabb válogatón érdekes fejlemények várhatók.

Úgy tűnik, nem csitul a botrány a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta körül, aki nagy valószínűséggel csak egyesben indul az eheti kajak-kenu olimpiai válogató versenyen. A 37 éves kajakos verbális molesztálással vádolta meg a válogatott edzőjét, a korábbi olimpiai bajnok Csipes Ferencet, aki az édesapja Kozák válogatottbeli partnerének, a kétszeres ötkarikás bajnok Csipes Tamarának. Azóta a korábban négy magyar női egységből olimpiai bajnokot felkészítő tréner nevében bocsánatot kért a Honvéd, azt Kozák elfogadta - írta az Origo.

Kozák Danuta
Kozák Danuta Fotó: Árvai Károly

Viszont a kajak-kenu szövetség hivatalos rajtlistájából kiderül: a válogatón nem indul együtt párosban Kozák Danuta és Csipes Tamara. Bár a májusi tájékoztatón még együtt versenyeztek, Csipes ezúttal 2023-hoz hasonlóan a honvédos csapattársával, Gazsó Dorkával ül össze. Jelen állás szerint a hatszoros olimpiai bajnok Kozák így csak egyesben áll rajthoz. A válogató menetrendjében egy női négyes döntő is szerepel, ott azonban most még csak egy egység van feltüntetve. 

Kozák az egyes hajók előfutamba kapott besorolást, ahol Csipes, továbbá Pupp Noémi és Csikós Zsóka, tehát az utánpótlás két igencsak tehetséges reprezentánsa. Az előfutamokból az első három-három helyezett jut a döntőbe. Kozáknak igyekeznie kell, mert ha lemarad az egyes hajók döntőjéről, a párizsi kajak négyesben sem lehet helye.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek