Orbán Viktor: A hazai szakemberek felkészültek az árvíz elleni védekezésre, van elegendő ember, pénz és megfelelő technika

POLITIK
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző LL

Létrehozva: 2024.09.10.
Módosítva: 2024.09.10.

Nemzetközi botrány a budapesti meccsen, ez a kép bejárja a világsajtót

Ezt tette több tucat drukker az izraeli himnusz alatt. Az olasz szurkolótábor tagjai hátat fordítottak a pályának.

A palesztinokkal szembeni háborús konfliktus miatt Izrael labdarúgó-válogatottja Magyarországon játssza a "hazai" meccseit a Nemzetek Ligája élvonalában. A Belgium elleni, debreceni 1-3 után, hétfőn Olaszország volt az ellenfél. A Nagyerdei Stadionban zárt kapuk mögött rendezték az összecsapást, a Bozsik Aréna egyes részeire viszont a két szövetség korlátozott számban árult jegyeket. A többségben lévő izraeli szurkolók az egyik hosszanti lelátón, az olaszok és a magyar érdeklődők pedig (összesen mintegy 4-500-an) az egyik kapu mögötti szektorokban foglalhattak helyet. Ott történt az is, amire olasz lapok hívták föl a figyelmet.

Így tiltakoztak az olasz szurkolók az izraeli himnusz alatt a Bozsik Arénában
Így tiltakoztak az olasz szurkolók az izraeli himnusz alatt a Bozsik Arénában         Fotó: NurPhoto via AFP

A kezdés előtt, az izraeli himnusz közben az olasz drukkerek tucatjai a pályának hátat fordítva kapaszkodtak össze a lelátón.

A Goal.com olasz oldala szerint a közösségi oldalakon heves vitát kiváltó gesztus a palesztin áldozatok miatti állásfoglalás volt a részükről. A Calciomercato.it is így számolt be a szurkolók békés tiltakozásáról.

Mbappé is Kispestre tart Izrael ellen

Izrael a hajrában szépítve (a gólt a csereként beállt Fradi-sztár, Mohammed Abu Fani lőtte a 90. percben) 2-1-re kapott ki Luciano Spalletti szövetségi kapitány csapatától. Két forduló után a 6 pontos olaszok vezetik, a 0-val álló izraeliek zárják a 2. csoport tabelláját, közbefogva a franciákat és a belgákat (3-3 pont). 

Izrael legközelebb, október 10-én Franciaország legjobbjait fogadja, szintén Budapesten, a Bozsik Arénában.
 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek