Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.09.16.

Amire senki nem számított: két holdja lesz a Földnek!

A jelenséget két spanyol csillagász erősítette meg.

Szerző B. V.

Hihetetlen kijelentést tett néhány csillagász: a Föld heteken belül kap egy második holdat! Mindez annak köszönhetően, hogy egy, a bolygónk felé tartó aszteroida, amelyet augusztusban fedeztek fel, az atmoszférában egy körpályán ragadt, amely során mini holddá változott. Idővel azonban a számítások szerint pozíciót vált, így kerül majd a Föld gravitációs zónájába várhatóan két hónapon belül. 

Backgrounds,Night,Sky,With,Stars,And,Moon,And,Clouds.,Wood.
Nemsokára két holdja is lesz a Földnek. Fotó: vovan / .shutterstock

Az aszteroidát, amelynek diamétere nagyjából 10 méter, két csillagász, Carlos de la Fuente Marcos és Raúl de la Fuente Marcos vizsgálta egy madridi egyetemen. Pontos intervallumot is megadtak arra, mikor várható a jelenség, amikor is a Földnek két holdja lesz: szeptember 29. és november 25. között. Ezt követően a kisbolygó pedig valószínűleg visszaesik a Nap pályájára, majd folytatja az útját a Naprendszerben

Carlos és Raúl ráadásul úgy véli, hogy ez az aszteroida most tényleg egy aszteroida és nem "űrszemét", amit szintén gyakran vélnek hibásan mini holdnak. A kutatók úgy vélik, hogy a kisbolygó egy Arjuna aszteroida lehet, ami a Földhöz hasonlíthat. Sajnos azonban kiemelték, hiába kerül majd a mi pályánkra a minihold, szabad szemmel nem lesz látható annak gyenge magnitúdója miatt, írja a DailyStar.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek