Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
NA NE!

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.09.09.

Kiadták a figyelmeztetést: gigászi aszteroida száguld a Föld felé, ekkor csapódhat be

Az objektum megállíthatatlannak tűnik, nem véletlenül nevezik a "Káosz Istenének"!

Egy csillagász figyelmeztetést adott ki, hogy a „Káosz Isteneként” ismert kolosszális aszteroida ütközési pályán lehet a Földdel, és  péntek 13-án csapódhat be. A hivatalos nevén 99942 Apophis ismert aszteroidát először 2004-ben fedezték fel, és a korábbi felmérések szerint 2,7 százalék volt az esélye, hogy 2029-ben becsapódjon a Földbe. Mások úgy vélik, mindössze egy a milliárdhoz az esély arra, hogy valami pontosan a Föld felé terelje az óriási űrsziklát, amelyről itt is írtunk. Most arra is fény derült, hogy gigászi méretekkel rendelkezik, a felénk tartó aszteroida mintegy 340 méter széles.

A legújabb számítások során kizárták a közvetlen becsapódást, bár az aszteroida az előrejelzések szerint 2029. április 13-án, pénteken tényleg megközelíti a Földet, vélhetően biztonságos távolságban marad - írja a cardiffnewsonline.com. Ennek ellenére Paul Wiegert kanadai csillagász legutóbbi tanulmányában aggodalmát fejezte ki egy esetleges ütközés miatt. A szakember kiemelte, a becsapódás ritka esemény. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az Apophist 2021 májusa óta nem figyelték meg, várhatóan csak 2027-ben lesz erre újra lehetőség az objektum Földhöz és Naphoz viszonyított helyzete miatt.

A „Káosz Istene” aszteroida potenciális fenyegetésnek számít bár az esély kicsi a katasztrófára, az űrjelenségek kiszámíthatatlan természete bolygónk törékenységére emlékeztet minket a hatalmas univerzumban. Az Apophist 2004-ben fedezték fel. Az objektum becsapódásának veszélyességét a Torino-skálán a 4-es szintre helyezték. A 0 pont azt jelenti, hogy a becsapódás valószínűsége nulla vagy annál kisebb, a 10 pedig azt, hogy az ütközés biztos, és képes globális katasztrófát okozni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek