TÜZELŐÁLLÁS

Szerző LL

Létrehozva: 2024.09.12.
Módosítva: 2024.09.13.

Semmi sem szent?! Betörők fújták meg a magyar sportoló olimpiai aranyát

Korábbi szövetségi kapitánya kért segítséget az ügyben. Betörtek olimpiai bajnokunkhoz, elvitték Csongrádi László szöuli aranyérmét.

Nagyon szomorú hírt osztott meg a Facebook-oldalán Kovács Tamás, a magyar vívóválogatott korábbi szövetségi kapitánya. Betörtek az olimpiai bajnok kardvívó Csongrádi László házába, és a tettesek elvitték az aranyérmét is, amit az 1988-as szöuli ötkarikás játékokon győztes kardcsapatunk tagjaként nyert – szúrta ki a Magyar Nemzet.

Ellopták Csongrádi László szöuli olimpiai aranyérmét
Ellopták Csongrádi László szöuli olimpiai aranyérmét / Fotó: Kurucz Árpád / Magyar Nemzet

Kovács Tamás annak idején úgy válogatta be Csongrádi Lászlót, hogy a hazai ranglistán nem volt a legjobb négy között. Ám az olimpián csereként beszállva szenzációsan vívott, elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy együttesünk – amelyben még Gedővári Imre, Szabó Bence, Nébald György és Bujdosó Imre vívott – aranyérmes lett. Az érmének azonban keden nyoma veszett.

Könnyen beazonosítható a megfújt olimpiai aranyérem

A korábbi szövetségi kapitány beszámolt róla, hogy a rendőrség már megindította a nyomozást a betörés ügyében.

Kedden késő este betörtek Csongrádi László olimpiai bajnok kardvívó házába és többek között a tolvaj ellopta a szöuli olimpiai aranyérmét, amelynek a peremében be van vésve, hogy „Men’s sabre team”!

Kérem Facebook-ismerőseimet, hogy osszátok meg, hátha a hír eljut éremgyűjtőkhöz, piaci árusokhoz, stb., mert valószínű, hogy a betörő pénzre akarja váltani a lopott érmet, ami csak Csongrádi Lacinak jelent nagyon sokat, aki kitűnő vívásával járult hozzá az olimpiai aranyéremhez, amikor is 4-8-ról verték meg a szovjet válogatottat” 

– posztolta Kovács Tamás.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek