TÜZELŐÁLLÁS

Szerző LL

Létrehozva: 2024.09.12.
Módosítva: 2024.09.13.

Veszélyben Szoboszlai jövője a Liverpoolnál: világklasszisért robbantana bankot a klub

Akár 180 millió eurót sem sajnálna érte a Liverpool. Jamal Musiala a német válogatott után Liverpoolban is borsot tör Szoboszlai Dominik orra alá?

Rekordigazolással hozna posztriválist Szoboszlai Dominik nyakára a Liverpool vezetősége. A CaughtOffside exkluzív értesülése szerint az angol sztárklub illetékesei "növekvő érdeklődést" mutatnak Jamal Musiala, a Bayern München támadó középpályása iránt. A Holdról is jól látszó pénzhegyet sem sajnálnának a 21 éves létére már 36-szoros német válogatott világsztárért.

Jamal Musiala (jobbra) és Szoboszlai Dominik a német-magyar válogatott meccsen: Liverpoolban újra találkoznak?
Jamal Musiala (jobbra) és Szoboszlai Dominik a német-magyar válogatott meccsen: Liverpoolban újra találkoznak? / Fotó: GES Sportfoto

Musiala – aki múlt szombaton egy góllal és három gólpasszal a Nationalelf legjobbja volt Szoboszlaiék megsemmisítő, 5-0-s kiütése során – szerződése még két évig (2026 nyaráig) érvényes Münchenben, de a bajoroknál máris első számú prioritásnak számít, hogy hosszabbítson a keret legértékesebb tagja. Máskülönben lecsaphatnak a labdarúgó tehetős kérői: a Manchester City, az Arseal, a Paris Saint-Germain, a Real Madrid – vagy a helyzetét szintén "készenlétben" figyelő Liverpool. A cikk szerint a Transfermarktnál 130 millió euróra (51 milliárd forint) taksált Musialáért ennél is többet, 180 millió eurót (71 milliárd forint) is kicsengetnének.

A Bayernnél ugyan biztosak ifjú klasszisuk szerződéshosszabbításában, de figyelemre méltó, hogy Musiala a szigetországi futballhoz is erősen kötődik, angol állampolgársággal is rendelkezik, és úgy hírlik, nyitott lenne a Premier League-be igazolni. Nigériai exfocista apától és lengyel-német anyától Stuttgartban született, de 7 évestől – akkor az Erasmus-programban részt vevő anyjával Southamptonba költözött – 16 éves koráig a Southampton, majd a Chelsea ificsapataiban játszott (onnan 2019-ben szerződtette a Bayern). Sőt, 2020-ig hol angol, hol német korosztályos válogatottakban járta végig a ranglétrát, mielőtt 2021-ben, alig 18 évesen bemutatkozott a német A-válogatottban.

Szoboszlai helyére vennék meg Musialát?

Noha Musiala szélsőként is képes remekelni, leginkább középső támadó középpályásként szerepel. A TeamTalk rögtön meg is toldotta az alaphírt azzal, hogy a Liverpool tervezett jövő évi sztárigazolása Szoboszlai Dominik helyét veszélyeztetné a csapatban

Kettejük összehasonlításából azt emelték ki, hogy Musiala sokkal gólerősebb és több gólpasszt is jegyez, ugyanakkor Szoboszlai többször hozza helyzetbe a csapattársait, és valamivel pontosabbak a passzai is.

Az új vezetőedző, Arne Slot nyáron arról beszélt, hogy így is rengeteg jó játékosa van, ezért csak akkor igazolnak, ha minőségi erősítésre lelnek. A napokban kiderült, hogy nemrég közel jártak Kylian Mbappé leigazolásához mintegy 200 millió euróért (79 milliárd forint), vagyis a fenti Musiala-vételár sem akadály a Vörösöknek, akik a lap szerint jövőre közép- és balhátvédet, védekező és támadó középpályást is vennének.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek