TÜZELŐÁLLÁS

Szerző MM

Létrehozva: 2024.09.13.

Hivatalos: Újabb ajtó zárult be Dárdai Pál előtt

Erről ennyit: kiderült, mi nem lesz a Herthánál. Büfés vagy 23 éves unatkozó cipőmilliárdos is lehet Dárdai Pál új főnöke.

Néhány hónapja terjedt el a hír a Kicker értesülése alapján, miszerint a vezetőedzői posztról májusban leváltott Dárdai Pál indul a Hertha BSC őszi elnökválasztásán. A hivatalos jelöltek listájáról azonban most kiderült: a magyar klublegenda végül nem is pályázott a januárban 43 évesen meghalt Kay Bernstein üresen maradt helyére.

Úgy látszik, Dárdai Pál csak dühből vagy viccelődve mondta, amit mondott
Úgy látszik, Dárdai Pál csak dühből vagy viccelődve mondta, amit mondott         Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Pedig a berlini futballklub szurkolói már Dárdai leváltásakor felvetették az ötletet, hogy a taggyűlés megszavazná a Herthát 1997 óta játékosként, majd edzőként szolgáló magyarnak az elnöki pozíciót. Állítólag maga a szakember is úgy vonult a balatoni vakációjára, hogy azt találta mondani addigi főnökeinek: a Hertha elnöke lesz és kirúgja őket. Most a Tagesspiegel úgy tálalta ezt, hogy nem gondolta komolyan, csak a leváltása utáni felindultsága mondatta vele ezt.

A más pozícióban továbbra is a Herthánál dolgozó Dárdai Pál tehát nem szerepel az elnökjelöltek és az alelnöki tisztségre pályázók között sem. A Hertha első számú vezetőjének öten jelentkeztek, a taggyűlés közülük választja ki novemberben az új elnököt. Egyikük a korábbi elnökhelyettes Fabian Drescher ügyvéd, aki Bernstein halála óta viszi a napi teendőket; a dúsgazdag autókereskedő Uwe Dinnebier; a 70-es évek Hertha-focistája, Wolfgang Sidka; valamint a berlini Olimpiai Stadionhoz közeli büfét vezető Olaf Brandt; és az elnökjelöltek legkülönösebb tagja, Stepan Timoshin.

Unatkozó milliárdos kölyök lehet Dárdai új főnöke?

Timoshin 23 évesen már sikeres üzletembernek számít. A bulvársajtóban "sneaker-milliomosként" emlegetik. A fiatalember limitált kiadású sportcipőkkel kereskedve gyarapította a vagyonát, majd 30 millió euróért (12 milliárd forint) eladta a cégét a Deichmann-nak.

A gyerekkora óta a Herthának szurkoló srác már tavaly hadat üzent Bernsteinnek.

Hertha-elnök akarok lenni. Nincs veszítenivalóm, szóval miért ne? Amúgy is unatkozom. Jövőre leszek 23, milyen jó lenne? Csak nyerhetek

– mondta akkor Timoshin, akinek a cége (Vaditim) évente mintegy 60 millió euró (24 milliárd forint) bevétellel büszkélkedett.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek