Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző ML

Létrehozva: 2024.09.15.

Nemzetközi botrány Budapesten; Neymar teljesen megzuhant

A hét elején több Nemzetek Ligája összecsapást is rendeztek. Az Izrael-Olaszország meccsen utóbbi csapat szurkolói okoztak balhét, Magyarország gól nélküli döntetlenre végzett Bosznia-Hercegovina ellen, Neymar pedig borzasztó állapotban van. A Ripost e heti legolvasottabb sportcikkeiből válogattunk.

Hétfő este az izraeli labdarúgó-válogatott a nemzetközi konfliktusok miatt Budapesten, egészen pontosan a Bozsik Arénában fogadta Olaszországot a Nemzetek Ligájában. A találkozó 2-1-es olasz győzelmet hozott, Izrael szépítő gólját a Ferencvárosban játszó Mohammed Abu Fani szerezte. A legnagyobb visszhangot azonban az olasz szurkolótábor viselkedése váltotta ki. A kezdés előtt, az izraeli himnusz közben az olasz drukkerek tucatjai a pályának hátat fordítva kapaszkodtak össze a lelátón. A Goal.com olasz oldala szerint a közösségi oldalakon heves vitát kiváltó gesztus a palesztin áldozatok miatti állásfoglalás volt a részükről. Az olaszok tettéről világszerte beszámoltak.

Így tiltakoztak az olasz szurkolók az izraeli himnusz alatt a Bozsik Arénában
Hátat fordítottak az olaszok az izraeli himnusznál Fotó: NurPhoto via AFP

A magyar labdarúgó-válogatott súlyos vereséggel (5-0) kezdett Németország ellen, így mindenképpen javítani szeretett volna hazai pályán, Bosznia-Hercegovina ellen. A játék már jóval bíztatóbb volt, Szoboszlai Dominikék pedig több komoly helyzetet is ki tudtak alakítani, gólt azonban nem sikerült szerezni, az összecsapás így 0-0-s döntetlennel ért véget. A bosnyákok kapusa, Nikola Vasilj remekelt, a legnagyobb elpuskázott lehetőség Ádám Martinhoz fűződik, aki a 90. percben dönthette volna el a három pont sorsát. Magyarország így bár pontot szerzett, de rosszabb gólkülönbsége miatt továbbra is csoportja utolsó helyén áll Németország, Hollandia, és Bosznia mögött.

Neymar október 18-án, a brazil válogatottban súlyos sérülést szenvedett. Az elülső keresztszalag szakadt el a bal térdében, melyet november elején operáltak meg Brazíliában. A brazil sajtó információi szerint a műtét négy órán át tartott, és a sérült szalag mellett a porcot is műteni kellett. A pont tavaly nyáron klubot váltó szélsőre már nagyon kíváncsi az új csapata, az al-Hilal, Neymar azonban lassan egy éve nem épült fel a sérüléséből. A héten orvosi és fizikai felmérésen vett részt, de azok olyan kiábrándító eredményt hoztak, hogy még minimum két hónapig szó sem lehet a 150 millió eurós (58 milliárd forint) éves fizetésért szerződtetett brazil sztár visszatéréséről. A 32 éves futballista ezzel sokakat kiakasztott.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek