Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2022.07.15.

Megdöbbentő részletekről meséltek a szemtanúk a Baross utcai tragédiáról

Szerző Ripost

Mint arról korábban a Ripost is beszámolt, egy harminc éves férfi péntek délután vélhetőleg egy horvát rendszámú autóval a Zichy Jenő utcából indult el, ahol három kocsit is összetört. Ezután a nyolcadik kerületi Baross utcába hajtott. Ott aztán berohant egy közeli lakásba – úgy tudjuk, nem ismerte a benne élőket – és őrjöngeni kezdett. A lakók hívták ki a rendőröket. 

A férfi ezután az utcára rohant kezében egy késsel és betörte a közeli üzlet kirakatát. A rendőri intézkedés közben váratlanul rosszul lett, az életét már a mentősök sem tudták megmenteni. 

Fotó: Ripost

Az egyik szemtanú elmondta a Borsnak, hogy a kiérkező rendőrök kérték a férfit, hogy álljon meg.

„Mi csak azt vettük észre, hogy szaladnak a rendőrök, és azt kiabálják, hogy "álljon meg, álljon meg!". De nem állt meg, akkor sem, amikor elfutott a házunk előtt” – mesélte az asszony.

Fotó: Ripost

Egy másik szemtanú arról számolt be a portálnak, hogy már csak a tragikus végkifejletre lett figyelmes.

„Amikor elhaladtam kocsival, akkor láttam a tumultust, meg hogy valakit letepernek. Aztán kiabálást hallottunk, és láttuk, hogy egy sárga pólós férfin elkezdik az újraélesztést. Ahogy mi láttuk, késlekedés nélkül, azonnal megpróbálták újraéleszteni, mindent megtettek érte, miközben szirénázva jöttek a rendőrök és a mentő is” – mesélte a férfi, majd hozzátette: „Mikor visszafelé jöttünk, nagyjából fél óra múlva, még mindig folyt az újraélesztés, akkor már a mentősök is dolgoztak a megmentésén.” 

A rendelkezésre álló adatok szerint az intézkedés arányos, jogszerű és szakszerű volt, a haláleset nem áll összefüggésben a rendőri intézkedéssel - közölte korábban a rendőrség.

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek