Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.09.09.
Módosítva: 2024.09.09.

Jön a békeköltségvetés: nagyarányú béremelések, növekvő családtámogatások

A miniszterelnök nagyarányú béremelésről és a családtámogatások megduplázásáról is beszélt Kötcsén.

Új átfogó gazdaságpolitikai irányvonalról beszélt Orbán Viktor a hétvégén Kötcsén. A már hagyománynak számító találkozón arról beszélt a kormányfő többek között, hogy milyen gazdaságpolitikára van szükség annak érdekében, hogy Magyarország sikeres legyen. A kormányfő beszélt a békeköltségvetésről, továbbá előrevetítette, hogy hatalmas mértékben emelni fogják a béreket és a családtámogatásokat is.

bécsi iskola
Most zajlik Magyarország történetének legnagyobb tanárbéremelése, jövőre pedig a kormány megduplázza a gyermekek után járó adókedvezményt. Fotó: Oksana Kuzmina / shutterstock

Megvan a cselekvési terv. Bemutatva, bejelentve ugyan még nincs, nem vettük még politikai munka alá, de szoktunk rá úgy utalni, mint a békeköltségvetés, ami már bent van az íróasztalfiókban. Ez nagyjából így is van, és hogyha Matolcsy elnök úr nem kényszerít rá bennünket, akkor idő előtt nem is kell előhúznunk". Ennek a békeköltségvetésnek vagy cselekvési tervnek a középpontjában az áll, hogy a 2025-ös évben feltoljuk a gazdasági növekedést a 3-5 százalékos sávba

- jelentette ki a beszédében a kormányfő, aki azt is elárulta, hogy láthatóan egy nagyarányú béremelkedésben fognak megállapodni a szakszervezetek a munkaadókkal, amire a kormány majd ráüti a pecsétet – "nyilván a mi pénzünket is be akarják ide vonni, ami most mellékes –, de jól láthatóan egy többéves, jelentős minimálbér-emelkedésről szóló tárgyalássorozat zajlik ebben a pillanatban."

Orbán Viktor szerint néhány területen a bérdinamikát már meg tudták indítani, ilyen az egészségügy, de most zajlik Magyarország történetének legnagyobb tanárbéremelése is, ami jövőre folytatódni fog. A kormányfő hangsúlyozta azt is, hogy meg kell emelni a családtámogatások értékét, mert "a magas infláció felemésztette azok értékét. "2020 után, amikor a Coviddal elkezdődtek a bajok, akkor nem tudtuk követni a pénzromlás értékét az összeg növelésével, de ezt most be kell pótolni" - írta, kiemelve: 

meg kell kétszerezni a gyerekek utáni adókedvezmény mértékét a következő, 2025-ös évben, amire "Hankó miniszter úr már kidolgozta a terveket".

Nagy Márton miniszter úr pedig elég jól áll egy olyan kisvállalkozói program megindításával, ami hajaz a valamikori Széchenyi-tervre: ha te egy forintot befektetsz, mi is adunk mellé egyet. Tehát egy kis- és középvállalkozókat - nem a nagyokat - bevonó program is megvan"

 - olvasható a miniszterelnök Facebook-bejegyzésében. Orbán Viktor közölte: egy ilyen gazdasági akciótervnek előfeltétele az összehangolt gazdaságirányítás. "Minél többet hallgatjuk a jegybankelnök urat, annál inkább az az érzésünk, mintha ezzel ellentétes irányba haladnánk, de ez csak a látszat. Valójában jó ütemben haladunk egy összehangolt gazdaságirányítási rendszer felé" - összegzett a kormányfő.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek