Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.09.16.
Módosítva: 2024.09.17.

Árvíz: nem közlekednek a vonatok, megállt a közlekedés Hegyeshalomnál

Az osztrákoknál akkora gondokat okoz a természeti jelenség, hogy az már a tömegközlekedésre is kihat nálunk is.

Mint arról több ízben beszámoltunk, harmadfokú árvízkészültség van érvényben Magyarország több pontján, történelmi vízmagasságra számítanak. A védekezés már megkezdődött, van, ahol agyaggátakra, homokzsákokra van szükség már a megelőzés során is. Az alsó-rakpartot Budapesten hétfőn este, 09.16-án lezárják a gyalogosok és az autósok elől is. A közlekedést azonban nem csak ez nehezíti meg: több vonat is leállt a természeti viszonyok miatt Hegyeshalomnál.

Komoly árvízkészültség van az országban. Fotó: Ripost

A MÁV ugyanis Facebook-oldalán közölte, hogy az osztrák vasúttársaság, ÖBB tájékoztatása alapján akkora árvíz van Bécsben, hogy a vonatok Bécs és Hegyeshalom között nem közlekednek, minden tervezett járatot kedd éjfélig törölnek és ezek buszos pótlására sincs lehetőség a térségben. Ez pedig a magyar vonatközlekedést úgy érinti, hogy valamennyi Railjet, bécsi EuroCity, a Kálmán Imre EuroNight és az EuRegio vonat csak Hegyeshalomig közlekedik, illetve onnan is indul.

Valamennyi Budapest-Keleti pályaudvar és Hegyeshalom között közlekedő nemzetközi vonat a fennakadás végéig helyjegy váltása nélkül is igénybe vehető. Nemzetközi utasainkat kérjük, halasszák el utazásukat, ne induljanak útnak!

 - közölte a MÁVINFORM.

Az ÖBB több képet is megosztott a közösségi médiában az ausztriai vonalakon uralkodó állapotokról, amit a magyar vasúttársaság is megosztott. A fotókon pedig jól látható, hogy elképesztó módon több osztrák vasútállomás is teljesen víz alá került, számos helyen pedig fák dőltek a sínekre és a felsővezetékekre. Ezek alapjáán pedig elmondható, nem meglepő, hogy az osztrákok felfüggesztettét a Hegyeshalomra tartó vonatközlekedést.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek