Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
KÜLFÖLD

Szerző t.t.

Létrehozva: 2024.09.16.
Módosítva: 2024.09.16.

Árvíz miatt sétahajók akadtak el a Dunán, emberek ragadtak a fedélzeten

Árvíz miatt egy hajó utasai nem tudnak partra szállni. Árvíz sújtja Bécset is.

Árvíz miatt több sétahajó is elakadt a Dunán Bécsben, köztük a svájci Thurgau Prestige is. A DDSG hajózási társaság pénteken bejelentette, hogy szombattól hétfőig felfüggesztették a menetrend szerinti járatokat, és a következő napokban valószínűleg további korlátozások lesznek az árvíz miatt a Dunán – írja a heute.at.

Árvíz miatt vesztegel a hajó Bécsben - Fotó: képernyőfotó

Árvíz miatt adtak ki figyelmeztetést hajóknak

 Árvíz miatt riasztották a hajótársaságokat, ennek ellenére a Thurgau Travel elindította járatát. Ennek most az utasok isszák meg a levét. A tavaly felújított, 140 utas befogadására alkalmas, 110 méter hosszú, Bécsben horgonyzó Thurgau Prestige utasai a hajón rekedtek, mert a kikötői móló is víz alatt van.
Az utazás pénteken kezdődött, annak ellenére, hogy az előrejelzések heves esőzést jeleztek. Daniel Pauli-Kaufmann, a Thurgau Travel ügyvezető igazgatója az SRF-nek azt mondta: "Korábban az általunk megkérdezett szakértők sem látták előre, hogy a Duna nem lesz hajózható ezen folyamszakaszon." 
 A tervezett utazási cél Budapest lenne. Az utasok pedig nem tudják, mikor lesz legközelebb szilárd talaj a lábuk alatt. Pauli-Kaufmann szerint a helyi hatóságok döntik el, mikor szállhatnak ki az emberek. Az utasoktól származó információk szerint erre csak kedden kerülhet sor. Hétfőn azonban további heves esőzések várhatók, ami miatt lehet, hogy csak szerdán hagyhatják el a hajót a turisták.


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek