Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.16.

"Életet is tud menteni" – Schumacher Vanda autóbaleset miatt cseréltette ki chipjét a kezében

Autóbalesete miatt kellett kicserélni a chipet. De Schumacher Vanda szerint az egészségügyet is forradalmasíthatja.

Schumacher Vanda két éve ültettetett be chipet a kezébe. Dr. Kárász Tamás plasztikai sebésszel a Mokkában beszéltek arról, milyen előnyei vannak ennek a forradalmian új, számítástechnikai implantátumnak, és miért lesz fontos a jövőben.

Schumacher Vanda
Schumacher Vanda autóbaleset miatt cseréltette ki a chipjét Fotó: Szabolcs László

Schumacher Vanda egy bulin döntötte el, hogy beülteti a chipet

Vanda elmesélte, hogy ő ugyan ezzel a bőr alá ültetett chippel csak fizetni tud, de külföldön ennél sokkal több funkcióját használják ki az emberek: például amerikai influenszer anyukák így teszik még biztonságosabbá a házukat. Ők az otthoni medencét, ajtókat vagy kondiszobát is ezzel az eszközzel zárják el a gyermekeik elől, elkerülve az esetleges baleseteket. A műsorvezető azonban teljesen más okból döntött a chip mellett, méghozzá egy bulis estén.

Ha teljesen őszinte vagyok, ez azért történt, mert az én baráti társaságomban már volt három embernek ilyen chipje, és akkor a társaság többi része elhatározta, hogy nekünk is lesz. De abszolút nem bántam meg, mert rengetegszer rohanok, és a táska alján van a telefonom, vagy a pénztárcám és ha vennék valamit, akkor elég csak odaérinteni. Nagyon-nagyon praktikus. De velem előfordult olyan is Amerikában, hogy kiraboltak, elvitték a telefonom, a bankkártyám, a pénzem. Bankkártya nélkül pedig külföldön nem tudsz venni telefont, telefon nélkül nem tudod letiltani a bankkártyád.”

Autóbaleset miatt kellett kicserélni a műsorvezető chipjét

Dr. Kárász Tamás elmondta, hogy a legutóbbi beavatkozás Vandánál csak egy csere volt. Bár a chipben lévő elem 10-15 évet is kibír csere nélkül, Vandánál egy baleset miatt mégis ki kellett cserélni. Ő nem sérült meg az autóbalesetben, a kezében lévő chip érzékelője igen. A plasztikai sebész pedig arról beszélt, mi a legnagyobb veszélye a műtétnek.

Ez egy nagyon pici chip, 5 milliméter körül van a hossza, szélessége, ezért könnyű is berakni. Nyilván olyan helyet kell keresni a testen, amit az ember tud használni, oda tud érinteni és praktikus, ez pedig a kezünk. A kézen elég sok ideg, meg ér van, de a kéz oldalán szinte semmi nincsen, ezért egy biztonságos hely, ahova be lehet rakni. Ami nagyon fontos, hogy külföldön nem csak orvosok helyezik be, és az egy elég veszélyes dolog. A kezünket sokszor használjuk, ezért fennáll a fertőzésveszély is. Ha valaki ilyet csináltat, érdemes mindenképpen orvossal csináltatni.

Forradalmasíthatja az egészségügyet

A színésznő-műsorvezető azt is megosztotta, hogy ő már nem is érzi, hogy a chip ott van a kézfejében, és egyáltalán nem is nem fájt neki. Dr. Kárász Tamás pedig hozzátette, hogy úgy lehet elképzelni, mint egy fogpótlást. Kell hozzá körülbelül három hónap, amíg megszokja az ember, de aztán már észre sem veszi. Arra is válaszolt, hogy a jövőben milyen hatása lehet egy ilyen technikai eszköznek. 
„Én az egészségiparban látok nagy fantáziát. Ha a vércukrot minden reggel látjuk, le tudjuk olvasni és mérni, az óriási dolog lesz. De ezeket össze is lehet kapcsolni a bankkártyával. Szerintem az a legnagyobb előnye, hogy nem lehet ellopni. Ha mellé mindenünket méri, a vércukortól kezdve minden paraméterünket, az lesz nagyon-nagyon jó, és most már ott tartunk, hogy ilyen chipek vannak.

A kételkedőknek is javasolja

Vanda azt is hozzátette, hogy mostanában nagyon sok műsor foglalkozik azzal, hogy lehet akár száz évig is élni, és a technológia hogyan segít ebben. Bár a rajongóit megosztja a kérdés, ő a kételkedőknek is nagyon javasolja.

Egy olyan chip, ami méri a vércukorszintet, az oxigénszintet, már abban is segít, hogy saját magamat biztonságban tudjam. Vagy ha van egy olyan hozzátartozóm, mint a nagymamám, nagypapám, akik nem értenek a különböző technológiai dolgokhoz, sokkal egyszerűbb, ha én kapok egy értesítést arról, rosszul vannak. Például ha leesett a vércukorszintje, máris tudok értesíteni bármilyen orvosi szervet. Ez meg is tud nyugtatni, illetve életet is tud menteni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek