Létrehozva: 2024.06.15.

Nem hiszed el, mi a sokáig roppanós kovászos uborka titka

Itt az ideje elkészíteni ezt a finom nyári savanyúságot! Ahhoz, hogy ne puhuljon meg, és hosszú ideig roppanós maradjon, érdemes bevetni ezt a trükköt!

A kovászos uborka nemcsak finom, de nagyon egészséges is, ráadásul pofonegyszerű elkészíteni, és ahogy egyre több uborka terem, végre az ára is megfizethető. Egész nyáron érdemes enni ezt a savanyúságot, ami akkor az igazi, ha az uborkák nem puhulnak meg, hanem finom, roppanósak maradnak – akár több hétig is, ha addig el nem fogynak. Ennek a legnagyobb titka nem más, mint az, hogy a kovászos uborka egyenletes melegben, legalább 25 Celsius fokon érjen – és közben nem szabad kitenni a napra! Utóbbit nagyon sokan tudják rosszul, és neki se állnak a kovászosuborka-készítésnek, ha felhős az idő, pedig a napon túl gyorsan erjed, emiatt pedig megpuhul az uborka. Emellett természetesen fontos a hibátlan alapanyag és a tisztaság is, hogy tökéletes, roppanós legyen a végeredmény. Mutatjuk a receptet!

Nem a napon kell érlelni a kovászos uborkát, de melegre szüksége van  Fotó:  Ripost

Hozzávalók:

  • uborka
  • friss kaporlevél
  • kenyérszelet

Elkészítés:

  • Folyó víz alatt, egy vadonatúj mosogatószivacs dörzsis felével jó alaposan sikáld meg az uborkákat, hogy minden szennyeződés lejöjjön róluk. Vágd le a végeket, és két oldalról hasítsd fel őket úgy, hogy éppen egyben maradjanak.
  • Alaposan moss ki egy nagyobb befőttesüveget, tegyél bele egy marékkal a megmosott kaporból, majd helyezd bele az uborkákat, míg meg nem telik. Ezután mehet rá a kapor másik fele, majd készítsd el a felöntőlét.
  • Ahány literes a befőttesüveged, annyi evőkanál sót tegyél a vízbe (pl. 3 liter vízhez 3 evőkanál só), és forrald fel. Hűtsd vissza kéz-melegre, majd öntsd az uborkákra. Tedd a tetejére a kenyérszeletet – a legjobb, ha házi, kovászos kenyeret használsz –, majd tedd meleg helyre az üveget. Három nap múlva elkészül a házi kovászos uborka. Távolítsd el az ázott kenyeret és a nagyobb kaporcsomókat, szűrd le a levet, és tedd zárható dobozban vagy kisebb üvegekben a hűtőbe. Hetekig eláll, és friss, ropogós marad!

 

origo.hu

Durván támadják Opitz Barbit fürdőruhás fotója miatt - kép

ripost.hu

Borzalmas körülmények Párizsban, ebbe a pici szobába dugták Szilágyi Áront az olimpián

metropol.hu

Súlyos döntést hozott Szoboszlai kapitánya, érik a nagy bejelentés Liverpoolban

ripost.hu

Ezek a jelek mutatják, hogy ázsiai tigrisszúnyog csípett meg

vg.hu

Kiderült, Így él Kovács László, az MSZP exelnöke az idősotthonban

ripost.hu

Percekkel a halála előtt tette ki utasait a repülőgép pilótája, majd a végzetébe repült

mindmegette.hu

Az 5 legfinomabb rakott cukkini, aminek nem lehet ellenállni

ripost.hu

Érthető módon nem ment be ma dolgozni, gyászol Bochkor Gábor

ripost.hu

Őrjöngenek a szurkolók; Szoboszlait irodájába rendelte az új edzője

ripost.hu

Érkezik a telihold, sorfordító változást hoz három csillagjegynek

ripost.hu

Így eszik az indiánok a sárgadinnyét: próbáld ki, hihetetlen lesz a hatás

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Cukkini fordítva: próbáld ki ezt az isteni sajtkrémes pitét

FAZÉK

Így készül a török lecsó, kóstold meg te is

FAZÉK

Tedd az uborkát a mosogatógépbe és nem bánod meg

FAZÉK

Mit csinálj a cukkinivel, ha ontja a kert? Mutatjuk!

FAZÉK

Megégett a pirospaprika a bográcsban? Így mentsd meg a pörköltet

FAZÉK

Túró Rudi torta, ettől mindenki dob egy hátast

FAZÉK

Így eszik az indiánok a sárgadinnyét: próbáld ki, hihetetlen lesz a hatás

FAZÉK

Ne hagyd abba a rázogatást: így készül a hideg olasz krémkávé