POLITIK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.10.22. 20:31
Módosítva: 2024.10.22. 20:32

Lenin éltette Magyar Péter...

Szerinte a kommunizmusban jobb volt...

Szerző Ripost

Megalázta a forradalmárokat, a 2006-os rendőrterror kapcsán a Fidesz és a fociultrák provokációjáról beszélt, az oktatás kapcsán rendre idéz Lenintől, a Kádár-korszak köztévéjéről pedig úgy véli, akkor jobb volt, mint most, mert a diktatúrában a televízió tanította a népet. Megdöbbentő állításokat gyűjtött össze a Magyar Nemzet az 1956-os forradalom megemlékezéseire készülő Magyar Péterről.

 

Forrás: Facebook

Október 23-i megemlékezésre hívta szimpatizánsait Magyar Péter, az esemény a Bem József térről indul, ahonnan az összegyűltek a Széna térre vonulnak majd. A Tisza Párt holnapi rendezvénye helyszínének kiválasztásakor Magyar Péterék nagyon körültekintőek voltak: információink szerint – okulva a köztelevíziónál tartott tüntetés kudarcából – a fő szempont az volt, hogy a kevés ember is soknak tűnjön.

 

Megalázni a forradalmárokat

Ennél is érdekesebb azonban, amit Magyar Péter gondol 1956-ról és a kommunista rendszerről általában. A Tisza Párt elnöke ez ügyben is botrányt tudott kavarni, hiszen a közelmúltban páros lábbal szállt bele tíz, az 1945 utáni politikai elítélteket, üldözötteket és leszármazottaikat tömörítő szervezetbe.

Az eset előzménye az volt: Magyar Péter meghirdette, hogy – Orbán Balázs a forradalmat és az ukrajnai háborút párhuzamba vonó nyilatkozata miatt – pártja felveszi a saját jelképei közé 1956 szimbólumát, a lyukas zászlót. Tíz ’56-os szervezet tiltakozott, mert szerintük ezzel Magyarék pártpolitikai célokra használják fel a nemzet különleges jelképét. Magyar ezt nem hagyta szó nélkül. Egy videós nyilatkozatában előbb a kormány, a kormánymédia által előrántott, magukat ’56-os szervezeteknek mondó szervezeteknek minősítette a kritizálókat, majd így folytatta: – Minden tisztelettel a forradalmárok felé, hogy ha tényleg azok voltak. Egy nyilatkozatban tehát kétszer próbálta megalázni az érintetteket, kétségbe vonva a forradalmárok tetteit, érzületét. 

 

A Fidesz provokációja volt a 2006-os rendőrterror?

Egy másik megszólalásában a forradalom 50. évfordulóján történtekről fejtett ki sajátos nézeteket. Rendőrattak, kilőtt szemek, könnygázfelhő, szétvert ellenzéki megemlékezés, lovasroham, sorozatos és brutális rendőri túlkapások jellemezték 2006 októberét Gyurcsány Ferenc kormányzása idején. Ám Magyar Péter a történteket igencsak más színben tüntette fel, amikor legutóbb, októberben a közmédia székháza elé hívta támogatóit. A végül erős érdektelenség mellett megtartott eseményre utalva a Tisza Párt vezetője azt mondta: – Ne üljetek fel semmilyen provokációnak. Mi békések leszünk, nem fogjuk azt eljátszani, amint 2006 környékén a Fidesz és a focihuligánok közösen eljátszottak.

11:42-től az ominózus idézet:

Megnyilatkozása különösen annak fényében érdekes, hogy korábbi nyilvános szerepléseiben előszeretettel hangoztatta: közreműködött a rendőri túlkapások áldozatainak jogi védelmében.

 

Lenin, a nagy ember

Magyar sajátos nosztalgiával viszonyul a kommunizmushoz, legalábbis erre enged következtetni, hogy amikor az oktatás ügyéről beszél, rendre Leninnek tulajdonított idézetet emleget. Leninről egy alkalommal egyenesen azt mondta: nagy ember. – Tanulni, tanulni, tanulni – ahogy egy nagy ember mondta, anno száz évvel ezelőtt a Szovjetunióban. Ebben igaza volt – fogalmazott Magyar május elején Pápán. 

56:15-től nézhetik meg:

 Az azt megelőző napokban nem egy felszólalásában és Puzsér Róberttel beszélgetve még oroszul is elmondta az idézetet. A szocialista szellem máskor is kibújt a Tisza Párt vezetőjéből, egy alkalommal arról beszélt, hogy a Kádár-rendszerben az állami televízió tanított, vagyis értéket képviselt. Magyar – Marcaliban, májusban – így fogalmazott: – Ahelyett, hogy értelmes dolgokról beszélnénk a köztelevízióban. Régen volt egy Öveges professzor, volt egy Bálint gazda, volt egy Jogi esetek, és sorolhatnám még reggelig. És tanították a népet, pedig egy diktatúra volt, kérem szépen!

31:34-től tekinthetik meg az idézett részt:

Már a Partizánban is arról beszélnek, hogy Magyar Péter súlyosan irányításmániás + videó

Már a Partizánban is arról beszéltek a műsorvezetők, hogy Magyar Péter irányításmániája nem ismer határokat. De előkerült a „brüsszeli farokvakarás” és az is, hogy Magyar megalázta az egyik ellenzéki női politikust.

 

Forrás: Fotó: Markovics Gábor

Schultz Nóra és Csepregi Dávid podcast műsorvezetők Magyar Péter kiégéséről beszéltek a liberális Partizán YouTube-csatorna egyik műsorában, a Belépési Küszöbben. Schultz felidézte, hogy amikor a fővárosi közgyűlésben frakcióval rendelkező Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnökei, Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna megbeszélésre érkeztek Magyar Péter házához, akkor a Tisza Párt elnöke csak Kovácsot invitálta be. Dömének az autóban kellett várnia egy órát, vagyis Magyar Péter súlyosan megalázta a politikusnőt. 

Schulz hozzátette, hogy Magyar még erre is rátett egy lapáttal: amikor az előbbi jelenetet Döme Zsuzsanna elmesélte egy Partizán-interjúban, a Tisza Párt elnöke azt kommentelte a videó alá: „Az beszél róla, aki ott sem volt.” (Vagyis – tehetjük hozzá – ismét megalázta a Kutyapárt társelnökét.)

Csepregi Dávid úgy értékelt, hogy Magyar „control freak”, vagyis irányításmániás személyiség. Úgy fogalmazott, Orbán Viktor egyetlen reménye Magyar kiégése a következő másfél évben, majd kifejtette, mire gondol: – Ezt nem lehet fenntartani olyan sokáig, hogy leutazol Szegedre (…), Lehel kürtjével megállítod a Dunát, aztán Brüsszelben is megvakarod a farkad, és közben kommentelgetsz összevissza. Ezt nem lehet fenntartani éveken keresztül – fogalmazott a műsorvezető.

A Lehel kürtjére utalással egyébként Csepregi arra a komikus képsorozatra célzott, amely szerint Magyar Péter az árvízi védekezés idején egy nagyobb kürttel a kezében sétálgatott.

A fentebb idézett részletet az alábbi videóban 22:50-től hallgathatja vissza:


 

 


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek