TÜZELŐÁLLÁS

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.22. 20:30

„A karizmájával próbálja pótolni a hiányosságait" - keményen leszólták a Fradi bukott exedzőjét

Hazai pályán kapott ki nagyon simán a listavezetőtől a Szpartak Moszkva az orosz labdarúgó-bajnokságban. Dejan Sztankovics csalódást keltően szerepel új csapatánál és újfent a kritikák kereszttüzébe került.

Dejan Sztankovics az élő szerződését bontotta fel idén májusban a Ferencvárosnál, hogy aláírhasson az orosz élvonal egyik élcsapatához, a Szpartak Moszkvához. A 10-szeres bajnokcsapat tavaly csupán az ötödik helyen végzett a ligában, Sztankovicstól a vezetőség azt várja, hogy dobogóra vezesse az együttest. Hogy ebben támogassák, a nyáron 27 millió eurót (10 milliárd forint) költöttek átigazolásokra, ráadásul a szerb vezetőedző külön kérésére elhozták Marquinhost és Myenty Abenát a Ferencvárostól. Hiába azonban a sok erőfeszítés, Sztankoviccsal egy lépést nem mozdult előre a Szpartak.

Dejan Sztankovics
Dejan Sztankovics szenved a Szpartak Moszkvánál / Fotó: NurPhoto via AFP

Az együttes a bajnokságban 12 fordulót követően csupán a tabella hatodik helyét foglalja el 19 ponttal. Legutóbbi öt bajnokijából mindössze egyet tudott megnyerni a Szpartak, legutóbb ráadásul hazai pályán kapott óriási verést a listavezető Krasznodartól (0-3).

Sztankovics nem várt helyről kapott támadást

Egyre többen vannak, akik nyíltan Sztankovics ellen szólalnak fel, köztük van Zsarema Szalihova, a Szpartak korábbi tulajdonosának, Leonyid Fedunnak a felesége is, aki tűpontosan jellemezte az edzőt.

Nyilvánvaló, hogy vele nem lehet a csapat dobogós a bajnokságban. Szörnyű, hogy ez az edző ilyen hanyatlást engedett meg, a játékosok nem fejlődnek. És ennél jobb már nem is lesz vele. A szurkolóknak tetszik Sztankovics imázsa, mert erősnek tűnik, ölelkezik és testvériesen viselkedik a játékosokkal. A karizmájával próbálja pótolni az edzői hiányosságait. De az, hogy legendás játékos és egykori Inter-sztár, még nem garancia arra, hogy jó edző is egyben

– akadt ki Zsarema Szalihova, amit a Csakfoci szúrt ki.

Dejan Sztankovics szerződése 2026 júniusáig szól az orosz élcsapattal, ám ha nem javul záros határidőn belül a Szpartak Moszkva, kizárt, hogy a következő szezont is a szerb mesterrel kezdjék el.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek