RETRO RÁDIÓ

Megújult a rakott krumpli, ez az étel lesz az ősz sztárja

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 09. 28. 12:30

Isteni rakott krumpli receptet hoztunk most neked. A hagyományostól eltér, szaftosabb, és ízletesebb. Gyorsan elkészül, az ősz nagy kedvence lesz.

Az őszi hétvégék nagy kedvence lesz ez az ínycsiklandó étel. Rakott krumpli újragondolva, egy kis besamellel. Nagyon gyorsan elkészül, roppant laktató és isteni finom! Az eredeti verzióhoz képest krémesebb, szaftosabb és sokkal teltebb az íze! Az egész család imádni fogja! Mutatjuk a receptet!

Rakott,Krumpli,,A,Traditional,Hungarian,Food,On,A,Wood,Background
Imádni fogod az újragondolt rakott krumplit!  Fotó: A great shot of /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 10 db tojás
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 4 dl tejföl
  • 8 dl  tej
  • 2 ek liszt
  • kevés zsír
  • só, bors, (ételízesítő)
  • őrölt szerecsendió
  • olaj
  • 25 dkg reszelt sajt

Így készítsd el az újragondolt rakott krumplit:

  1. Főzd meg a krumplit héjában, és az utolsó 10 percben a tegyél a főzővízhez 9 db tojást.  
  2. Készíts besamelt! Először hevítsd fel az olajat, keverd bele bele a lisztet. Picit pirítsd a rántást, majd öntsd fel tejjel és keverd csomómentesre. Fűszerezd szerecsendióval, sóval, ételízesítővel, majd keverd bele a tejfölt és 1 egész tojást.
  3. A jénait zsírozd ki. Szeleteld fel a krumplit, a tojásokat és a kolbászt. Rétegezd bele a jénaiba. Egy sor krumpli, majd a tojás, a füstölt kolbász és mehet rá a szósz. Addig rakd, míg van hozzávalód. A tetejére pedig besamel és reszelt sajt is kerülhet. 
  4.  Előmelegített sütőben 160 C fokon addig süsd, míg aranybarna nem lesz a teteje. 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.