RETRO RÁDIÓ

Tejfölös pogácsa a legjobb vendégváró, mutatjuk a receptet

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 02. 18. 11:30

A pogácsa legnagyobb baja, hogy szinte lehetetlen abbahagyni! Ismét hoztunk egy receptet, isteni tejfölös verzióban. Az biztos, hogy ez a sós finomság nem marad a nyakadon!

Pogácsából soha nem elég! Szinte mindenki szereti valamelyik verzióját. Sajtos, tepertős, magvas, burgonyás, vagy esetleg tejfölös? Mutatjuk ez utóbbi receptjét, lepd meg vele a vendégeket te is!

Hungarian,Traditional,Cheese,Pogacsa,Savory,Baked,Bread-like,Pastry,,Photographed,With
Fotó: Ildi Papp

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 25 dkg margarin vagy vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 4 dl tejföl
  • 3 kk. só
  • 1 kk. cukor
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl tej

Így készítsd el:

  1. Futtasd fel az élesztőt 0,5 dl tejben egy kiskanál cukorral, és az összes hozzávalóval gyúrd össze addig, amíg a tészta össze nem áll. Körülbelül 10 percig keleszd.  
  2. A tésztát nyújtsd szét és hajtogasd össze: felülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig hajtogasd az aljára. Hagyd pihenni 10-15 percig, majd ismételd meg a hajtogatást. 
  3. Nyújtsd ki a tésztát 2 cm vastagra, csíkozd be keresztbe és hosszába, majd 4-5 cm átmérőjű pohárral  szaggasd ki.
  4. A tetejét 1 tk tejföllel és felvert tojással kend meg. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25 percig süsd!

 Jó étvágyat!

Tipp:

Ha a sajtos pogácsa a kedvenced, akkor bátran szórj a pogácsák tetejére!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.