Tejfölös pogácsa a legjobb vendégváró, mutatjuk a receptet
A pogácsa legnagyobb baja, hogy szinte lehetetlen abbahagyni! Ismét hoztunk egy receptet, isteni tejfölös verzióban. Az biztos, hogy ez a sós finomság nem marad a nyakadon!
Pogácsából soha nem elég! Szinte mindenki szereti valamelyik verzióját. Sajtos, tepertős, magvas, burgonyás, vagy esetleg tejfölös? Mutatjuk ez utóbbi receptjét, lepd meg vele a vendégeket te is!
Hozzávalók:
80 dkg liszt
25 dkg margarin vagy vaj
5 dkg élesztő
4 dl tejföl
3 kk. só
1 kk. cukor
2 db tojás
0,5 dl tej
Így készítsd el:
Futtasd fel az élesztőt 0,5 dl tejben egy kiskanál cukorral, és az összes hozzávalóval gyúrd össze addig, amíg a tészta össze nem áll. Körülbelül 10 percig keleszd.
A tésztát nyújtsd szét és hajtogasd össze: felülről lefelé, lentről felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig hajtogasd az aljára. Hagyd pihenni 10-15 percig, majd ismételd meg a hajtogatást.
Nyújtsd ki a tésztát 2 cm vastagra, csíkozd be keresztbe és hosszába, majd 4-5 cm átmérőjű pohárral szaggasd ki.
A tetejét 1 tk tejföllel és felvert tojással kend meg. Előmelegített sütőben 200 C fokon 25 percig süsd!
Jó étvágyat!
Tipp:
Ha a sajtos pogácsa a kedvenced, akkor bátran szórj a pogácsák tetejére!