
Így lesz tökéletes a tepertőkrém, zseniális ez a trükk
Kenyérre kenve isteni és tápláló vacsora, még azok is szeretik, akik egyébként nem rajonganak a tepertőért. Mutatjuk, mi a tökéletes tepertőkrém titka!
Bár mostanában nagyon drága a tepertő, az élelmesebbek saját maguk készítenek zsírszalonnából, így friss zsír is jut a konyhára. A tepertőből pedig érdemes krémet készíteni, hiszen az íze mennyei, ráadásul igencsak laktató. A tökéletes tepertőkrém elkészítése nem nagy ördöngösség, érdemes vele próbálkozni otthon. Annál is inkább, mert míg maga a tepertő megosztó eledel, a tepertőkrémet szinte mindenki szereti. Nem is csoda, hiszen ha jól van elkészítve, akkor egy zamatos, ízletes, krémes finomság, ami friss kenyérre kenve fantasztikus reggeli vagy uzsonna lehet. Egy kevés lila- vagy zöldhagymával megszórva pedig már igazán pazar lakoma! Mutatjuk, hogyan készül a tökéletes tepertőkrém!

Tepertőkrém recept
Hozzávalók:
- 25 dkg tepertő
- 1 fej vöröshagyma
- 1,5 dkg vaj
- 1 ek mustár
- só, bors

Elkészítés:
- Zúzd össze a tepertőt jó alaposan egy késes aprítógépben. Kockázd fel a hagymát, add a tepertőhöz, majd daráld őket együtt krémesre.
- Az így kapott hagymás-tepertős masszát keverd össze a szobahőmérsékletű vajjal és a mustárral.
- Alaposan keverd össze az egészet, sózd, borsozd ízlés szerint. Azonnal fogyasztható, de akár a hűtőbe is beteheted néhány órára, hogy jobban összeérjenek az ízek.
- Kenyérre kenve, aprított lilahagymával és zöldhagymával tálald.
Forrás: mindmegette.hu






