Létrehozva: 2023.02.14.

Így lesz tökéletes a tepertőkrém, zseniális ez a trükk

Kenyérre kenve isteni és tápláló vacsora, még azok is szeretik, akik egyébként nem rajonganak a tepertőért. Mutatjuk, mi a tökéletes tepertőkrém titka!

Bár mostanában nagyon drága a tepertő, az élelmesebbek saját maguk készítenek zsírszalonnából, így friss zsír is jut a konyhára. A tepertőből pedig érdemes krémet készíteni, hiszen az íze mennyei, ráadásul igencsak laktató. A tökéletes tepertőkrém elkészítése nem nagy ördöngösség, érdemes vele próbálkozni otthon. Annál is inkább, mert míg maga a tepertő megosztó eledel, a tepertőkrémet szinte mindenki szereti. Nem is csoda, hiszen ha jól van elkészítve, akkor egy zamatos, ízletes, krémes finomság, ami friss kenyérre kenve fantasztikus reggeli vagy uzsonna lehet. Egy kevés lila- vagy zöldhagymával megszórva pedig már igazán pazar lakoma! Mutatjuk, hogyan készül a tökéletes tepertőkrém!

A tökéletes tepertőkrém titka a sok-sok hagyma. Fotó: mindmegette.hu

Tepertőkrém recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg tepertő
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 dkg vaj
  • 1 ek mustár
  • só, bors
Isteni finom, laktató és könnyű elkészíteni. Fotó: mindmegette.hu

Elkészítés:

  • Zúzd össze a tepertőt jó alaposan egy késes aprítógépben. Kockázd fel a hagymát, add a tepertőhöz, majd daráld őket együtt krémesre.
  • Az így kapott hagymás-tepertős masszát keverd össze a szobahőmérsékletű vajjal és a mustárral.
  • Alaposan keverd össze az egészet, sózd, borsozd ízlés szerint. Azonnal fogyasztható, de akár a hűtőbe is beteheted néhány órára, hogy jobban összeérjenek az ízek.
  • Kenyérre kenve, aprított lilahagymával és zöldhagymával tálald.

Forrás: mindmegette.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek