tóth gabi
Ha csak az tartott vissza a kenyérsütéstől, hogy túl sokáig tart, akkor jó hírünk van! Ezzel az egyszerű házikenyér recepttel minimális idő alatt varázsolhatsz friss, finom kenyeret az asztalra.
Mindennek brutálisan megy fel az ára, és ez igaz a kenyérre is – így sokan inkább megsütik otthon, hiszen így sokkal kevesebbe kerül. Ezzel az egyszerű házikenyérrecepttel nem lehet hibázni, ráadásul igen rövid idő az, amíg a tésztával kell foglalkozni. Sokan ugyanis azért nem vágnak bele az otthoni kenyérsütésbe, mert alapból háromórás program a dagasztással, kelesztéssel és sütéssel együtt. Ez az egyszerű kenyér ennél sokkal gyorsabban készül: 15 perc a tészta összeállítása, 30 perc a sütés, és nem kell keleszteni, hosszú percekig dagasztani. Mutatjuk a receptet!
Egyszerű házikenyér
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverd el a liszttel a szódabikarbónát, a sót és a cukrot egy nagyobb tálban, majd add hozzá a kefirt és a vizet. Dolgozd össze kézzel; nem kell dagasztani, amint összeállt, már készen van a kenyértészta – nem baj, ha ragacsos.
A lágy tésztát lisztes kézzel igazgasd nagyjából kerek formára, majd tedd egy sütőpapírral bélelt hőálló tálba. Vizes kézzel igazgasd meg, hogy formás legyen, simítsd el a tetejét, és vágd be kereszt alakban.
200 fokra előmelegített sütőben süsd félórát, míg aranyszínű nem lesz, majd vedd ki. Ha kihűlt, már fogyasztható is.