tóth gabi
Meglepő, de jól működő receptet osztott meg egy magyar háziasszony: ha így készíted a birsalmasajtot, gyorsan megköt, és hamarabb lehet eltenni száradni. Ezt a trükköt érdemes kipróbálnod, ha időhiányban szenvedsz!
A birsalmasajt igazi különlegesség, és most van itt az ideje, hogy elkészítsd, hiszen most lehet jó áron birsalmához jutni. Ez a finom csemege nagyon egészséges, hiszen a birsalma tele van ásványi anyagokkal, rostokkal és vitaminokkal, valamint erős antioxidáns hatása révén erősíti az immunrendszert, és lassítja a szervezetben az öregedési folyamatokat. De a birsalmasajt gyomorpanaszok, puffadás és székrekedés ellen is hatásos. Persze elsősorban nem emiatt fogyasztjuk, hanem az íze miatt. Sokan azonban félnek belefogni a feldolgozásba, hiszen rengeteg hiba csúszhat a gépezetbe, például nem köt meg a birsalmasajt, ráadásul időigényes is az elkészítése. Mindkét problémára megoldást jelenthet, ha mikróban készíted, hiszen így gyorsan és biztosan megköt a birsalmasajt, és nem kell órákig főzni a masszát, míg besűrűsödik. Mutatjuk a receptet!
Birsalmasajt mikróban
Hozzávalók:
Elkészítés: