Létrehozva: 2024.10.19. 12:00

Ez a birsalmasajt tuti megköt: készítsd mikróban

Meglepő, de jól működő receptet osztott meg egy magyar háziasszony: ha így készíted a birsalmasajtot, gyorsan megköt, és hamarabb lehet eltenni száradni. Ezt a trükköt érdemes kipróbálnod, ha időhiányban szenvedsz!

A birsalmasajt igazi különlegesség, és most van itt az ideje, hogy elkészítsd, hiszen most lehet jó áron birsalmához jutni. Ez a finom csemege nagyon egészséges, hiszen a birsalma tele van ásványi anyagokkal, rostokkal és vitaminokkal, valamint erős antioxidáns hatása révén erősíti az immunrendszert, és lassítja a szervezetben az öregedési folyamatokat. De a birsalmasajt gyomorpanaszok, puffadás és székrekedés ellen is hatásos. Persze elsősorban nem emiatt fogyasztjuk, hanem az íze miatt. Sokan azonban félnek belefogni a feldolgozásba, hiszen rengeteg hiba csúszhat a gépezetbe, például nem köt meg a birsalmasajt, ráadásul időigényes is az elkészítése. Mindkét problémára megoldást jelenthet, ha mikróban készíted, hiszen így gyorsan és biztosan megköt a birsalmasajt, és nem kell órákig főzni a masszát, míg besűrűsödik. Mutatjuk a receptet!

Quince,Cheese,Or,Marmelada,Is,A,Sweet,,Thick,Jelly,Made
Mikróban könnyebben és gyorsabban elkészül a birsalmasajt / Fotó: Julia-Bogdanova / Shutterstock

Birsalmasajt mikróban

Hozzávalók:

  • 2 kg birsalma
  • 1 kg cukor
  • 1 dl víz
  • 2 citrom leve
  • ízlés szerint fahéj, dió

Elkészítés:

  • Alaposan mosd meg tiszta körömkefével a birsalmákat; hámozni nem kell őket, csak darabold négyfelé, és szedd ki a magházukat.
  • Tedd fel az előkészített birseket egy lábosban egy deci vízzel és 1 citrom levével főni. Ha forr, tedd takarékra a tűzhelyet, és lassan, fedő alatt párold egészen puhára a birsalmát. Körülbelül 20 perc alatt lesz tökéletes, ekkor pürésítsd botmixerrel.
  • Öntsd át mikrózható edénybe a masszát, add hozzá a cukrot, a másik citrom levét, majd tedd be a tálat a mikróba, és a legmagasabb fokozaton hagyd a gépet dolgozni öt percig. Vedd ki, majd keverd át jó alaposan a birsalma masszát, és tedd vissza. Összesen négyszer 5 percig mikrózd a birsalmasajtot, és minden kivétel után alaposan keverd át.
  • Ha kész, öntsd kivizezett formákba a masszát, és hagyd hűlni. Másnap már ki tudod borítani, szilárd lesz a birsalmasajt, és már enni is lehet belőle; de érdemes sütőpapíron hagyni száradni 8-10 napig, hogy tökéletes legyen. A szárítás ideje alatt eleinte naponta többször, majd naponta egyszer forgasd át, hogy az alja kerüljön felülre. A 10 nap száradás után zárt edényben tárold a hűtőben; sokáig el fog állni. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek