tóth gabi
Az egyik legnépszerűbb nyári étel a főtt kukorica, amit nemcsak a strandon vehetsz meg, de magad is elkészítheted. Mutatunk egy olyan receptet, amit nem lehet elrontani!
Nyáron nemcsak a vízparton, de otthon is nagy kedvenc a főtt kukorica, ami akkor jó, ha kellőképpen édes, puha, és még félig melegen kerül az asztalra. Bár elvileg egyszerű megfőzni, mégis megeshet, hogy hiba csúszik a gépezetbe, és kemény lesz, ízetlen. Mutatjuk, hogyan tudod úgy elkészíteni, hogy ne legyen benne hiba!
Legyen minőségi az alapanyag
Már a vásárlásnál eldől, hogy finom lesz-e a főtt kukorica, hiszen ha túlérettet választasz, hiába minden praktika, kemény és lisztes lesz. Az üzletben nézd meg alaposan a kiválasztott kukoricacsövet; a levelek szép zöldek legyenek, a kilógó szálak ne legyenek barnák. Egy kicsit kukkants be a levelek alá is, nézd meg a szemeket; nem lehetnek ráncosak.
Minél előbb készítsd el
Ha hazavitted a kukoricát, minél előbb főzd meg, hiszen ha sokáig tárolod, bekeményednek a szemek.
A vízbe csak a leveleket tedd
Tele van az internet praktikákkal, hogy cukrot, vagy sót, esetleg szódabikarbónát kell tenni a főzővízbe, de ezekre nem érdemes az időt vesztegetni. A kukorica akkor is finom, ha semmit nem teszel mellé a vízbe, de sokkal teltebb lesz az íze, ha a megmosott csuhéleveleket a fazék aljára teszed, és úgy főzöd meg.
Ne vedd ki egyből a vízből
A kukoricának nem kell sok idő, 10-15 perc alatt, közepes lángon meg is fő, de fontos, hogy ellepje a csöveket a víz. Ha levetted a tűzről a kész kukoricát, hagyd egy húsz percet állni a vízben, így a szemek vizet szívnak magukban, és zamatosabb lesz a főtt kukorica.
Bátran fűszerezd
Simán sóval is finom, de tehetsz rá egy csipet vajat, petrezselyemzöldet is, de egy kevés borssal és lime-mal bedörzsölve is isteni lesz.