
Limonádé új ízekkel, forró napokon imádni fogod
Fantasztikusan üde ízvilág, csodálatos színek, ez a két limonádé kihagyhatatlan! Készítsd el a nyári melegben , és jegyezd fel a kedvenc receptjeid közé.
Nincs is jobb a forróságban, mint egy igazán hűsítő limonádé! Nagyon egyszerű elkészíteni, rengeteg variációja létezik. Mindig érdemes az éppen érő finom gyümölcsökkel is ízesíteni, most éppen az eper az egyik, amit ne felejts ki a receptből. A menta a kertből szinte minden kombinációhoz illik, néhány zöld levéllel bármelyik frissítő italodat feldobhatod. Pár perc alatt elkészül a nagy kancsónyi limonádé, tárazd be a hűtőbe! Mutatunk két szuper kedvencet!
Citrom-eper-menta

Hozzávalók:
- 1 citrom leve
- 1 marék menta
- 1 marék eper
- 1 liter víz vagy ásványvíz
- (jégkocka)
Így készítsd el:
A mentát mosd meg, csepegtesd le és tedd a kancsóba. Meg is törheted fakanállal. Add hozzá a megmosott és darabokra vágott epreket, és a citrom levét. Öntsd fel vízzel, fedd le és tedd a hűtőbe éjszakára. Természetesen amikor a pohárba öntöd, még díszítheted mentával, eper darabkákkal, és citromkarikával.
Gyömbér-citrom-menta

Hozzávalók:
- kevés gyömbér, ízlés szerint
- 1 citrom
- 1 marék menta
- viz
- (jégkocka)
Így készítsd el:
Tedd a citromot a héja nélkül és félbevágva a turmixgépbe kevés vízzel, add hozzá a gyömbért is. Turmixold össze, majd engedd fel még vízzel, tegyél bele jeget, és a tetejére a mentát. Ez a limonádé is isteni, és jót tesz neki, ha egy éjszakára a hűtőbe teszed, mielőtt meginnád.







