RETRO RÁDIÓ

Hódít az epres bodzaszörp, isteni vele a limonádé

Létrehozva2023. 05. 12. 08:30

Ez a páros igazi nyári ízvilágot alkot, az eperrel felturbózott bodzaszörp isteni finom házi készítésű frissítő. Tökéletesen passzolnak egymáshoz az ízek; ha bodzaszörpöt készítesz, érdemes kipróbálni ezt a változatot is!

Lassan mindenhol virágba borulnak a bodzabokrok, ideje elkészíteni ezt az isteni szörpöt! A jó bodzaszörp illatos, citromos, nem tolakodóan édes, és az íze a nyár esszenciáját sűríti magába. Ha szeretnéd igazán különlegessé varázsolni, adj hozzá egy kevés epret; így igazán fantasztikus lesz ez a szörp. Mutatjuk, hogyan csináld!

Fotó: Ripost

Hozzávalók:

  • 50 db bodzavirág
  • fél kg eper
  • 5 db bio citrom
  • 3 liter víz
  • 1 kg cukor
  • 2 ek citromsav
Fotó: Ripost

Elkészítés:

  • Tedd egy tálba a vizet, keverd el benne a cukrot, és add hozzá a citromsavat.
  • Tisztogasd meg a bodzavirágokat, vagyis szedd le az elhalt részeket, rovarokat, kocsányokat; de ne mosd meg, hiszen azzal megszabadítod a virágportól, és így az ízektől is!
  • Fogj egy nagy befőttesüveget, és kezdd le rétegezni benne a virágokat, a citromszeleteket és a feldarabolt epret. Ha megtelt az üveg, öntsd bele a citromsavas-cukros vizet. Ezután hagyd magára a keveréket; legalább egy éjszakát álljon, hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap szűrd le a szörpöt, és tedd zárható üvegekbe. 8-10 napig eláll a hűtőben, de tartosíthatod dunsztolással, így télire is lesz bőven ebből a frissítő italból!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.