Létrehozva: 2023.05.12.

Hódít az epres bodzaszörp, isteni vele a limonádé

Ez a páros igazi nyári ízvilágot alkot, az eperrel felturbózott bodzaszörp isteni finom házi készítésű frissítő. Tökéletesen passzolnak egymáshoz az ízek; ha bodzaszörpöt készítesz, érdemes kipróbálni ezt a változatot is!

Lassan mindenhol virágba borulnak a bodzabokrok, ideje elkészíteni ezt az isteni szörpöt! A jó bodzaszörp illatos, citromos, nem tolakodóan édes, és az íze a nyár esszenciáját sűríti magába. Ha szeretnéd igazán különlegessé varázsolni, adj hozzá egy kevés epret; így igazán fantasztikus lesz ez a szörp. Mutatjuk, hogyan csináld!

Fotó: Ripost

Hozzávalók:

  • 50 db bodzavirág
  • fél kg eper
  • 5 db bio citrom
  • 3 liter víz
  • 1 kg cukor
  • 2 ek citromsav
Fotó: Ripost

Elkészítés:

  • Tedd egy tálba a vizet, keverd el benne a cukrot, és add hozzá a citromsavat.
  • Tisztogasd meg a bodzavirágokat, vagyis szedd le az elhalt részeket, rovarokat, kocsányokat; de ne mosd meg, hiszen azzal megszabadítod a virágportól, és így az ízektől is!
  • Fogj egy nagy befőttesüveget, és kezdd le rétegezni benne a virágokat, a citromszeleteket és a feldarabolt epret. Ha megtelt az üveg, öntsd bele a citromsavas-cukros vizet. Ezután hagyd magára a keveréket; legalább egy éjszakát álljon, hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap szűrd le a szörpöt, és tedd zárható üvegekbe. 8-10 napig eláll a hűtőben, de tartosíthatod dunsztolással, így télire is lesz bőven ebből a frissítő italból!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek