
Hódít az epres bodzaszörp, isteni vele a limonádé
Ez a páros igazi nyári ízvilágot alkot, az eperrel felturbózott bodzaszörp isteni finom házi készítésű frissítő. Tökéletesen passzolnak egymáshoz az ízek; ha bodzaszörpöt készítesz, érdemes kipróbálni ezt a változatot is!
Lassan mindenhol virágba borulnak a bodzabokrok, ideje elkészíteni ezt az isteni szörpöt! A jó bodzaszörp illatos, citromos, nem tolakodóan édes, és az íze a nyár esszenciáját sűríti magába. Ha szeretnéd igazán különlegessé varázsolni, adj hozzá egy kevés epret; így igazán fantasztikus lesz ez a szörp. Mutatjuk, hogyan csináld!

Hozzávalók:
- 50 db bodzavirág
- fél kg eper
- 5 db bio citrom
- 3 liter víz
- 1 kg cukor
- 2 ek citromsav

Elkészítés:
- Tedd egy tálba a vizet, keverd el benne a cukrot, és add hozzá a citromsavat.
- Tisztogasd meg a bodzavirágokat, vagyis szedd le az elhalt részeket, rovarokat, kocsányokat; de ne mosd meg, hiszen azzal megszabadítod a virágportól, és így az ízektől is!
- Fogj egy nagy befőttesüveget, és kezdd le rétegezni benne a virágokat, a citromszeleteket és a feldarabolt epret. Ha megtelt az üveg, öntsd bele a citromsavas-cukros vizet. Ezután hagyd magára a keveréket; legalább egy éjszakát álljon, hogy jól összeérjenek az ízek. Másnap szűrd le a szörpöt, és tedd zárható üvegekbe. 8-10 napig eláll a hűtőben, de tartosíthatod dunsztolással, így télire is lesz bőven ebből a frissítő italból!






