RETRO RÁDIÓ

Mutatjuk a tökéletes lángos titkát: a kefir a kulcs

Létrehozva2023. 05. 08. 10:00
Frissítve2023. 05. 08. 11:34

Nem telhet el nyár enélkül a fejedelmi lakoma nélkül, de egyre brutálisabb áron kínálják. Ebben a receptben nem csak az ízvilág a zseniális, de az is, hogy napokig felhasználhatod a tésztát, így csak annyit kell éppen kisütni, amennyi el is fogy.

Olyan hírek járnak, hogy akár 2000 forint is lehet idén egy lángos, de már a tavalyi árak mellett is nagy érvágás volt, ha a család minden tagja vett egyet. Nem csoda, hogy sokan inkább megcsinálják otthon, hiszen a lángosról nem lehet (és nem is kell) lemondani. A kefires lángos isteni finom, a felesleges tésztát pedig egyszerűen csak tedd be a hűtőbe, és vedd elő, ha újra sütni akarsz. Akár egy hétig is tárolhatod, és mindig friss lángosod lehet. Mutatjuk a receptet!

Tasty,Lángos,-,A,Typical,Hungarian,Street,Food,,Deep,Fried
Gyorsan elkészíthető az isteni sajtos-tejfölös lángos. Fotó: Morana Photo / Shutterstock

Hozzávalók:

  • 0,5 kg liszt
  • 3 dl kefir
  • 1 mk cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 mk só
  • 2 db tojás
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

  • Langyosítsd meg a tejet, tedd bele a cukrot, és futtasd fel benne az élesztőt.
  • Add hozzá a liszthez a sót, a tojást, a kefirt, majd mehet bele az élesztő is. Gyúrd össze a tésztát, alaposan dagaszd ki, majd jöhet a sütés.
  • Kézzel csípj le kisebb gombócokat a tésztából, hagyd őket kelni fél órát langyos helyen.
  • Olajos kézzel húzd szét a tésztagombócot, és bő, közepesen forró olajban süsd ki mindkét oldalát (1-2 perc).
  • Az elkészült lángosokat kínálhatod fokhagymásan, vagy sajttal-tejföllel. A maradék tésztát tedd a hűtőbe. Néhány napon belül használd fel. 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.