A palacsinta nem csak édes töltetékkel isteni finom, ugye nem bánod, ha most nem így kerül majd az asztalodra. Bakonyi változata, az ízletes gombás töltelékkel főételként is tálalható és ha van a családban vegetáriánus, ő sem marad ki ebből a finomságból. Természetesen hússal is kiegészítheted a benne lévő gombás ragut, de el is engedheted ezt a hozzávalót. Íme a remekül variálható recept.
Bakonyi palacsinta
Hozzávalók:
palacsintához
20 dkg liszt
2 db tojás
300 ml tej
200 ml szénsavas ásványvíz vagy szóda
1 csipetnyi só
olaj a sütéshez
töltelékhez:
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
50 dkg szeletelt gomba
só, bors
2 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
1 csokor petrezselyem
30 dkg tejföl plusz a tálaláshoz
1 kk pirospaprika
Így készítsd el:
A palacsintához dolgozd össze a hozzávalókat habverővel.
Készítsd elő a tölteléket. Hámozd meg a hagymát, vágd apróra, majd fonnyaszd meg a felforrósított olajon. Add hozzá a szeletelt gombát, sózd, borsozd. Keverd bele a meghámozott és összezúzott fokhagymát. Hintsd meg liszttel, add hozzá a finomra vágott petrezselymet és a tejfölt, majd szórd meg a pirospaprikával. Forrald fel, majd húzd le a tűzről.
Olajozz ki egy tapadásmentes serpenyőt, és süsd meg a palacsintákat. Végül töltsd meg az összes kisütött palacsintát a tejfölös-gombás szósszal és egy kevés tejföllel a tetejükön tálalhatod is.