Létrehozva: 2023.04.25.

Imádod a hortobágyi palacsintát? Akkor ezt a receptet is ismerned kell!

Hihetetlen ez a magyaros palacsinta. Letaszította a trónról még a hortobágyit is! Ezt a finomságot neked is ki kell próbálni!

Szerző Sors Edina

A palacsinta nem csak édes töltetékkel isteni finom, ugye nem bánod, ha most nem így kerül majd az asztalodra. Bakonyi változata, az ízletes gombás töltelékkel főételként is tálalható és ha van a családban vegetáriánus, ő sem marad ki ebből a finomságból. Természetesen hússal is kiegészítheted a benne lévő gombás ragut, de el is engedheted ezt a hozzávalót.  Íme a remekül variálható recept.

Bakonyi palacsinta

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

palacsintához

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 300 ml tej
  • 200 ml szénsavas ásványvíz vagy szóda
  • 1 csipetnyi só
  • olaj a sütéshez

töltelékhez:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 50 dkg szeletelt gomba
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 30 dkg tejföl plusz a tálaláshoz
  • 1 kk pirospaprika

Így készítsd el:

  1. A palacsintához dolgozd össze a hozzávalókat habverővel.
  2. Készítsd elő a tölteléket. Hámozd meg a hagymát, vágd apróra, majd fonnyaszd meg a felforrósított olajon. Add hozzá a szeletelt gombát, sózd, borsozd. Keverd bele a meghámozott és összezúzott fokhagymát. Hintsd meg liszttel, add hozzá a finomra vágott petrezselymet és a tejfölt, majd szórd meg a pirospaprikával. Forrald fel, majd húzd le a tűzről.
  3. Olajozz ki egy tapadásmentes serpenyőt, és süsd meg a palacsintákat. Végül töltsd meg az összes kisütött palacsintát a tejfölös-gombás szósszal és egy kevés tejföllel a tetejükön tálalhatod is.

Jó étvágyat!

Forrás: mindmegette.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek