
Imádod a hortobágyi palacsintát? Akkor ezt a receptet is ismerned kell!
Hihetetlen ez a magyaros palacsinta. Letaszította a trónról még a hortobágyit is! Ezt a finomságot neked is ki kell próbálni!
A palacsinta nem csak édes töltetékkel isteni finom, ugye nem bánod, ha most nem így kerül majd az asztalodra. Bakonyi változata, az ízletes gombás töltelékkel főételként is tálalható és ha van a családban vegetáriánus, ő sem marad ki ebből a finomságból. Természetesen hússal is kiegészítheted a benne lévő gombás ragut, de el is engedheted ezt a hozzávalót. Íme a remekül variálható recept.
Bakonyi palacsinta

Hozzávalók:
palacsintához
- 20 dkg liszt
- 2 db tojás
- 300 ml tej
- 200 ml szénsavas ásványvíz vagy szóda
- 1 csipetnyi só
- olaj a sütéshez
töltelékhez:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 50 dkg szeletelt gomba
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- 1 csokor petrezselyem
- 30 dkg tejföl plusz a tálaláshoz
- 1 kk pirospaprika
Így készítsd el:
- A palacsintához dolgozd össze a hozzávalókat habverővel.
- Készítsd elő a tölteléket. Hámozd meg a hagymát, vágd apróra, majd fonnyaszd meg a felforrósított olajon. Add hozzá a szeletelt gombát, sózd, borsozd. Keverd bele a meghámozott és összezúzott fokhagymát. Hintsd meg liszttel, add hozzá a finomra vágott petrezselymet és a tejfölt, majd szórd meg a pirospaprikával. Forrald fel, majd húzd le a tűzről.
- Olajozz ki egy tapadásmentes serpenyőt, és süsd meg a palacsintákat. Végül töltsd meg az összes kisütött palacsintát a tejfölös-gombás szósszal és egy kevés tejföllel a tetejükön tálalhatod is.
Jó étvágyat!
Forrás: mindmegette.hu






