Hihetetlenül finom a búzadarás palacsinta, érdemes kipróbálni! Megtöltheted édes vagy só töltelékkel is, az egész család kedvence lesz. Könnyű, mégis tartalmas így a tésztája.
Hozzávalók:
12 db palacsintához
mérce: 2,5 dl-es bögre
3 db tojás
1 csipet só
2 ek kristálycukor
1 és 2/3-ad bögre búzadara
2 és 1/2 bögre tej
5 dkg vaj
Így készítsd el:
A tojásokat a sóval és a cukorral egy tálba verd fel. Keverd hozzá a búzadarát és tedd félre 15 percre.
A vajat olvaszd fel, engedd, hogy visszahüljön, mire felhasználod, hogy ne csapódjon ki a tojás.
Amint a dara megduzzadt, kisebb adagokban keverj hozzá tejet, és a felolvasztott, kihűlt vajat.
Szokásos módon, kevés olajjal megkent palacsintasütőben süsd ki a tésztákat.
Süss vékonyabb palacsintákat, azok sokkal finomabbak!
Túróval, lekvárral, kakaóval ízlés szerint tölts meg.