Létrehozva: 2023.05.02.

Eperpite a hónap slágere, ilyen finomat még nem ettél

Itt az eperszezon, ne hagyd ki ezt a sütit! Az egész család kedvence lesz.

Szerző Sors Edina

Nincs finomabb sütemény az omlós eperpiténél. Elkészítése nem bonyolult, és már sütés közben az illatoktól mindenkinek összefut majd a szájában a nyál. 

Summer,Traditional,Strawberry,Pie,Tart,Cake,Sweet,Baked,Pastry,Food
Fotó: GreenArt / shutterstock.com

Hozzávalók:

tésztához:

  • 35 dkg liszt
  •  1 mk só
  • 15 dkg vaj
  • 6 ek hideg víz

töltelékhez:

  • 50 dkg eper
  • 0,25 bögre étkezési keményítő
  • 0,25 bögre cukor
  • 0,33 bögre barna cukor
  • 2 ek citromlé
  • 1 csipet só
  • 1 db tojásfehérje

Így készítsd el:

  1. Keverd össze egy tálban a lisztet, a sót, a hideg vajat vagy margarint, morzsold el úgy, hogy borsó méretű szemeket kapjál.
  2. Add hozzá kanalanként a hideg vizet, hogy jól formálható tésztát kapj. Csomagold be folpackba és tedd a hűtőszekrénybe egy órára.
  3. Melegítsd elő a sütőt 220 C fokra.
  4. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát, és tedd piteformába, egy részét pedig hagyd meg a rácsozáshoz. Majd a pitéd alapját tedd vissza a hűtőbe, amíg elkészíted a tölteléket.
  5. Egy nagyobb tálban keverd össze az epret, a cukrot, az étkezési keményítőt, és a citromlevet, úgy, hogy szaftos legyen.
  6. Vedd ki a hűtőből a tésztát, oszlasd el rajta az epres tölteléket és nyújtsd ki újra a maradék tésztát. Derelyevágóval  vágd fel csíkokra, és rácsozd a tetejére ízlésesen.
  7. Kend meg a felvert tojásfehérjével, és 15 percig süsd.
  8. Majd csökkentsd a sütő hőmérsékletét 190 C fokra és süsd tovább 45-50 percig. Ha nagyon el kezd barnulni, akkor fedd le alufóliával. Majd vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek