RETRO RÁDIÓ

Eperpite a hónap slágere, ilyen finomat még nem ettél

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 05. 02. 11:00

Itt az eperszezon, ne hagyd ki ezt a sütit! Az egész család kedvence lesz.

Nincs finomabb sütemény az omlós eperpiténél. Elkészítése nem bonyolult, és már sütés közben az illatoktól mindenkinek összefut majd a szájában a nyál. 

Summer,Traditional,Strawberry,Pie,Tart,Cake,Sweet,Baked,Pastry,Food
Fotó: GreenArt / shutterstock.com

Hozzávalók:

tésztához:

  • 35 dkg liszt
  •  1 mk só
  • 15 dkg vaj
  • 6 ek hideg víz

töltelékhez:

  • 50 dkg eper
  • 0,25 bögre étkezési keményítő
  • 0,25 bögre cukor
  • 0,33 bögre barna cukor
  • 2 ek citromlé
  • 1 csipet só
  • 1 db tojásfehérje

Így készítsd el:

  1. Keverd össze egy tálban a lisztet, a sót, a hideg vajat vagy margarint, morzsold el úgy, hogy borsó méretű szemeket kapjál.
  2. Add hozzá kanalanként a hideg vizet, hogy jól formálható tésztát kapj. Csomagold be folpackba és tedd a hűtőszekrénybe egy órára.
  3. Melegítsd elő a sütőt 220 C fokra.
  4. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát, és tedd piteformába, egy részét pedig hagyd meg a rácsozáshoz. Majd a pitéd alapját tedd vissza a hűtőbe, amíg elkészíted a tölteléket.
  5. Egy nagyobb tálban keverd össze az epret, a cukrot, az étkezési keményítőt, és a citromlevet, úgy, hogy szaftos legyen.
  6. Vedd ki a hűtőből a tésztát, oszlasd el rajta az epres tölteléket és nyújtsd ki újra a maradék tésztát. Derelyevágóval  vágd fel csíkokra, és rácsozd a tetejére ízlésesen.
  7. Kend meg a felvert tojásfehérjével, és 15 percig süsd.
  8. Majd csökkentsd a sütő hőmérsékletét 190 C fokra és süsd tovább 45-50 percig. Ha nagyon el kezd barnulni, akkor fedd le alufóliával. Majd vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.