Létrehozva: 2023.04.23.

Nagyanyáink olcsó finomsága: így készül az eperhab

Te nagymamád is csinált eperhabot amikor nála nyaraltál? Feledhetetlen ízű, könnyű és gyors receptet mutatunk most!

Szerző Sors Edina

Április végétől már találhatsz friss epret a piacokon, ezért ne hagyd ki ezt a mennyei desszertet! Nagyik gyors receptjét most megismerheted, az egész család imádni fogja. 

Strawberry,Mousse,Dessert,,Yogurt,And,Strawberry
Fotó: margouillat photo / shutterstock

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss eper
  • 4 tojás fehérje
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tk. porcukor

Így készítsd el:

  1. Mosd meg és jól csöpögtesd le az epret. A felét botmixerrel pépesítsd a másik felét tedd félre.
  2. A megmaradt adagot vágd fel és porciózd pohárkákba.
  3. Válaszd ketté a tojásokat, a fehérjékre lesz most szükséged.
  4. Egy nagyobb tálban verd a fehérjéket kemény habbá, majd add hozzá a porcukrot és folytasd a habverést.
  5. Keverd bele a habba a pürésített epret, a porcukrot és a citromhéjat. Kanalazd rá az eper tetejére a poharakba. Egy-egy szemrakj minde epret rakj mindegyik tetejére. 

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek