RETRO RÁDIÓ

Nagyanyáink olcsó finomsága: így készül az eperhab

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 04. 23. 10:30

Te nagymamád is csinált eperhabot amikor nála nyaraltál? Feledhetetlen ízű, könnyű és gyors receptet mutatunk most!

Április végétől már találhatsz friss epret a piacokon, ezért ne hagyd ki ezt a mennyei desszertet! Nagyik gyors receptjét most megismerheted, az egész család imádni fogja. 

Strawberry,Mousse,Dessert,,Yogurt,And,Strawberry
Fotó: margouillat photo / shutterstock

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss eper
  • 4 tojás fehérje
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tk. porcukor

Így készítsd el:

  1. Mosd meg és jól csöpögtesd le az epret. A felét botmixerrel pépesítsd a másik felét tedd félre.
  2. A megmaradt adagot vágd fel és porciózd pohárkákba.
  3. Válaszd ketté a tojásokat, a fehérjékre lesz most szükséged.
  4. Egy nagyobb tálban verd a fehérjéket kemény habbá, majd add hozzá a porcukrot és folytasd a habverést.
  5. Keverd bele a habba a pürésített epret, a porcukrot és a citromhéjat. Kanalazd rá az eper tetejére a poharakba. Egy-egy szemrakj minde epret rakj mindegyik tetejére. 

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.