Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
OTTHONKA

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.29.

Sokkal tovább friss marad az eper, ha kipróbálod ezt az egyszerű trükköt

Indul az eperszezon, már mindenütt megjelent ez az édes és ízletes gyümölcs. Ne hagyd megromlani, ez a trükk segít abban, hogy tovább friss maradjon!

Szerző Ripost

Bár az április vége elég hűvös, de mégis hamarabb jelent meg az eper a piacokon. Nem igazán olcsó, de hamarosan a "Szedd magad!" akciók is beindulnak. A friss eper egy áldás, nemcsak csodaszép, de sokunk nagy kedvence is, annyira édes! Előfordul, hogy nem fogy el azonnal, viszont nagyon vigyázz vele, mert hamar romlik! Gondolom ismerős neked is, a puha, bolyhos, sőt penészes darab. Még néha a hűtőben is előfordul, hogy megromlanak. Ez a néhány trükk viszont segít abban, hogy hosszabb ideig eltartsd az epret fagyasztás nélkül is. 

Berries,Of,Ripe,Strawberries,On,A,Dark,Wooden,Background,In
Fotó: begemot_30 / Shutterscock

Tárolás

Jobban jársz, ha frissen szeded magad az epret. Nézd át szemenként, amelyik sérült, vagy puhább azt fogyaszd el hamarabb! Azokat tárold, amelyek a legszebbek, teljesen épek. A penészest dobd ki, bár ha ügyesen szeded az epret, nem is lesz közöttük ilyen. 

Nem kell mindet megmosni!

Ne mosd meg az összes epret, csak azokat a szemeket, amit meg szeretnél enni. A többit inkább mosatlanul, tedd a hűtőbe, ne érje őket víz!

Így tedd a hűtőbe

Bár nagyon jól mutat a gyümölcsöstálban az eper, de nagyon kényes. Csak akkor szabad szobahőmérsékleten hagyni, ha nagyon rövid időn belül megeszitek. Ha nem fogyasztjátok el  egy órán belül, akkor inkább azonnal a hűtőbe kell tenni. 

Tárold a szemeket külön

Egyáltalán nem mindegy hogyan teszed be az epret a hűtőbe. Nagyon könnyen sérülnek a szemek. Ne ömleszd össze őket egy dobozba, mert összetörnek, és gyorsabban megromlanak. Vegyél egy műanyag dobozt, béleld ki őket papírtörlővel, egyesével helyezd rá a mosatlan szemeket, minden sor közé rakj a papírból, hogy felszívja a nedvességet és így tovább marad friss a gyümölcs. 

Almaecet segít!

Fogj egy tálat, keverj benne össze 8 rész vizet és 1 rész almaecetet. Tedd bele az epreket. Hagyd ázni pár percig, majd vedd ki a szemeket és jó alaposan öblítsd le őket vízzel. Így is hosszabb ideig elállnak majd a szemek. 

Fagyaszd le!

Természetesen ilyenkor le is fagyaszthatod a gyümölcsöt, nagyon jó megoldás, ha vakum csomagolásban  teszed. De ez már hosszútávú tárolás és természetesen csak a legszebb szemekkel tudod ezt megtenni. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek