FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.04.12.

Epres-tejfölös pite az új kedvenc, mutatjuk a receptet

A hétvége sztárja lehet ez az isteni epres pite! Páratlan íze miatt tavasszal kihagyhatatlan! Mutatjuk a receptet.

Szerző Ripost

Ennek a sütinek lehetetlen ellenállni! Ez az eperpite istenien finom, az illata csábító! Kihagyhatatlan választás, egy csodás hétvégi menüsor végére. Mutatjuk a receptet. 

Tart,With,Strawberries,And,Whipped,Cream
Fotó: gresei /  Shutterstock

Hozzávalók:

tésztához:

  • 15 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 10 dkg darált mandula
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 db tojás

töltelékhez:

  • 35 dkg tejföl
  • 2 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 0,5 mk őrölt fahéj
  • 2 dkg vaníliás pudingpor
  • 50 dkg friss eper

Így készítsd el:

  1. A tészta hozzávalóit tedd egy tálba, és dolgozd össze. Hagyd pihenni a hűtőben, legalább egy órára.
  2. Lisztezett felületen nyújtsd kerekre, és béleld ki vele a 22 cm-es piteformád alját és oldalát. Teríts bele sütőpapírt, töltsd meg lencsével, és 170 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd elő.
  3. Közben mosd meg az epret és vágd félbe a szemeket. Keverd össze a töltelék hozzávalóit.
  4. Az elősütött tésztáról vedd le a sütőlencsét és a papírt. Simítsd a tésztára a tölteléket és helyezed rá az epreket a vágott oldallal felfelé.
  5. Tedd vissza a pitét a sütőbe, és 170 C fokon 30-35 perc alatt süsd készre.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek