Ennek a sütinek lehetetlen ellenállni! Ez az eperpite istenien finom, az illata csábító! Kihagyhatatlan választás, egy csodás hétvégi menüsor végére. Mutatjuk a receptet.
A tészta hozzávalóit tedd egy tálba, és dolgozd össze. Hagyd pihenni a hűtőben, legalább egy órára.
Lisztezett felületen nyújtsd kerekre, és béleld ki vele a 22 cm-es piteformád alját és oldalát. Teríts bele sütőpapírt, töltsd meg lencsével, és 170 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd elő.
Közben mosd meg az epret és vágd félbe a szemeket. Keverd össze a töltelék hozzávalóit.
Az elősütött tésztáról vedd le a sütőlencsét és a papírt. Simítsd a tésztára a tölteléket és helyezed rá az epreket a vágott oldallal felfelé.
Tedd vissza a pitét a sütőbe, és 170 C fokon 30-35 perc alatt süsd készre.