RETRO RÁDIÓ

Epres-tejfölös pite az új kedvenc, mutatjuk a receptet

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 04. 12. 15:00

A hétvége sztárja lehet ez az isteni epres pite! Páratlan íze miatt tavasszal kihagyhatatlan! Mutatjuk a receptet.

Ennek a sütinek lehetetlen ellenállni! Ez az eperpite istenien finom, az illata csábító! Kihagyhatatlan választás, egy csodás hétvégi menüsor végére. Mutatjuk a receptet. 

Tart,With,Strawberries,And,Whipped,Cream
Fotó: gresei /  Shutterstock

Hozzávalók:

tésztához:

  • 15 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 10 dkg darált mandula
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 db tojás

töltelékhez:

  • 35 dkg tejföl
  • 2 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 0,5 mk őrölt fahéj
  • 2 dkg vaníliás pudingpor
  • 50 dkg friss eper

Így készítsd el:

  1. A tészta hozzávalóit tedd egy tálba, és dolgozd össze. Hagyd pihenni a hűtőben, legalább egy órára.
  2. Lisztezett felületen nyújtsd kerekre, és béleld ki vele a 22 cm-es piteformád alját és oldalát. Teríts bele sütőpapírt, töltsd meg lencsével, és 170 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd elő.
  3. Közben mosd meg az epret és vágd félbe a szemeket. Keverd össze a töltelék hozzávalóit.
  4. Az elősütött tésztáról vedd le a sütőlencsét és a papírt. Simítsd a tésztára a tölteléket és helyezed rá az epreket a vágott oldallal felfelé.
  5. Tedd vissza a pitét a sütőbe, és 170 C fokon 30-35 perc alatt süsd készre.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.