Magyar Péter trágár szavakkal gyalázta a gyermekotthon vezetőjét

POLITIK
Létrehozva: 2021.04.13.

Csupa hab és csupa eper: ezt a desszertet sütni sem kell

Mindenki kedvence lesz ez a villámgyors finomság.

Ki ne hallott már az eperhabról? Igazi könnyed, tavaszi desszert, melyet ráadásul villámgyorsan elkészíthetsz. Az eperhab mindenkinek a kedvence, és nemsokára itt van az eperszezon is! Április végétől már találhatsz friss hazai gyümölcsöt a piacokon, ezért semmiképp se hagyd ki ezt a mennyei desszertet a repertoárodból. Biztos imádni fogja a család apraja és nagyja is.

Az eperhabnál finomabb tavaszi desszert nincs Fotó: shutterstock.

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss eper
  • 3- 4 evőkanál porcukor ízlés szerint (ha nincs kristálycukorral is helyettesítheted)
  • 5 db tojásfehérje
  • fél citrom reszelt héja vagy 1 teáskanál citromlé
  • Így készítsd el az eperhabot:

  • Az epret pucold meg, jól mosd át a szennyeződésektől, majd szűrön csöpögtesd le.
  • Néhány szép eperszemet rakj félre díszítésnek, a többi epret botmixer vagy turmixgép segítségével pürésítsd össze.
  • A tojássárgáját és a tojásfehérjét óvatosan válaszd szét, majd a fehérjét verd fel kemény habbá. Amikor már elég masszív lett a hab, fokozatosan adagold hozzá a porcukrot, míg keménnyé nem válik a fehérjehab.
  • Az eperpürét lassú, óvatos mozdulatokkal keverd el a kemény habbal, ekkor adagolhatod hozzá a reszelt citromhéjat vagy a citromlevet is.
  • A kész eperhabot kanalazd kis tálkákba vagy poharakba, és ha hűsítőként fogyasztanád, érdemes 15-20 percig a hűtőbe rakni a habot, hogy lehűljön. Ennél tovább már ne tárold, mert a hab szétesik és levet fog ereszteni.
  • Tálaláskor tegyél a tetejére friss eperszemet, díszítheted még friss mentalevéllel vagy bazsalikommal is. Ha édesszájú vagy, tejszínhabbal és egy kis csokireszelékkel is megspékelheted az eperhabot.
  •  

    A megmaradt tojássárgáját ne dobd ki, mert remekül felhasználhatod más ételekhez is. Majonézt vagy hollandi mártást készíthetsz belőle, de például a carbonara szósz is sokkal fényesebb és gazdagabb lesz, ha csak tojássárgáját használsz egész tojás helyett. Ez édesszájúak felhasználhatják créme brulée készítésekor, vagy házi fagylaltot, pudingot is főzhetnek belőle.

    Jó étvágyat kívánunk hozzá!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek