FITTFAZÉK

Mennyei epres muffin: álomsüti a tavaszi diétához!

Már kapható a spanyol és a görög eper, de hamarosan érik a magyar is. Melegítsünk be a szezonra ezzel az epertakarékos muffinnal! Szuper ötlet a hétvégére, nagyon finom! De legjobb benne az, hogy nem hizlal!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Nincs az epernél finomabb és egészségesebb gyümölcs! Még ha édesnek is érzed, akkor sem hizlal. Mangántartalma ugyanis felpörgeti a zsírbontásért felelős enzimek termelődését,minél többet eszel belőle, annál karcsúbb leszel. Tökéletes választás diétához! Nemsokára megfizethető áron lehet kapni. Mi már készülünk a szezonra, ez a diétás recept most a nagy kedvenc! Mert a gyümölcsös desszerteknél nincs finomabb! Ráadásul ebben a sütiben alig van szénhidrát, garantáltan vigyáz az alakodra!

 

Epres töltött muffin

Knap Daniella receptje

Tészta:

  • 40 g zabpehelyliszt
  • 40 g Update1 Master mix
  • 30 g Updat1 Zero calories porrá darálva
  • 75 g lágy vaj
  • 50 g tej
  • 2 db tojás
  • 1/2 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1/3 citrom reszelt héja
  • 5 g sütőpor

Töltelék:
2-3 ek. Update1 eperdzsem

Díszítés:
250 g habtejszín (cukrozatlan!)
½ kupaknyi Update1 Lovely Sweet
2 tk. cukor nélkül készült eperdzsem (pl. Update)
kevés természetazonos ételszínezék
néhány szem eper

Így készítsd:
1. A muffin tésztához keverd ki a lágy vajat a porrá darált édesítőszerrel, a citromhéjjal és a vaníliarúd kikapart belsejével. Egyesével keverd bele a tojásokat, illetve 3-4 részletben az előre bekevert liszteket és a sütőport, majd végül két részletben a tejet is. Habverővel vagy robotgéppel keverj homogén tésztát.

2. A muffinpapírokba ¾ magasságig kanalazz a híg tésztából, így tedd formába. Muffinjaidat 200 fokra előmelegített sütőben a 15-20 perc alatt süsd készre.

3. Amikor a kész muffinok kihűltek, kalapjukat vágd le, középen alakíts ki egy kis mélyedést- ebbe kanalazz kevés eperlekvárt, az öblösödést kis darab tésztával zárd le.


4. A habdíszítéshez kevés édesítővel verd fel a tejszínt, ha már elég kemény a hab, keverj el benne egy 1 ek. pürésített Update1 eperdzsemet és egy pötty természetazonos ételszínezéket.
Nyomózsákkal nyomj a muffinokra csinos kupacokat a habból, ennek a tetejét eperszelettel díszítsd.

Tippek:
Fontos, hogy a tésztához vajat és NE margarint használj!

A sütőport ne adagold túl, mert akkor deformáltak lesznek a muffinok.

A muffinok kalapját azért kell levágni, mert az így kialakuló vízszintes felületen szépen megül a hab, nem csúszik le.

A sütési idő készülékfüggő, figyelj, nehogy fölülről megégjen a tészta!

A habot igazi tejszínből készítsd!

Habfixálót ne használj, mert cukrozottak.

A felvert habba a dzsemet és a színezéket már ne géppel, hanem mindig óvatosan, kézi habverővel forgasd bele.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?