
Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab
Elevenítsd fel a nagyi szuper könnyű és mennyei desszertjét, segítünk benne. Mutatjuk az eperhab receptjét!
Az epret beleteheted piskótába, kevert sütikbe, tortákba, de van még egy bombasztikus recept: az eperhab. A nagyi kedvenc retró desszertje azért szuper jó választás, mert elég hozzá egy maréknyi gyümölcs, és a család összes tagjának jut belőle egy nagy adag! Készítsd el te is, az egész gyerekek örömére, mutatjuk a pofonegyszerű receptet!

Hozzávalók:
- 30 dkg eper
- 4 db tojásfehérje
- 1 tk porcukor
- 1/2 citrom reszelt héja
Így készítsd el:
- Tisztítsd meg az epret, majd mosd meg és csöpögtesd jól le. A felét botmixerrel pürésítsd.
- A másik felét darabod fel és adagold ki poharakba. Néhány darab maradjon meg a tetejére dísznek.
- Válaszd ketté a tojásokat, csak a fehérjére lesz szükséged.
- Azokat kezd el egy nagyobb tálba felverni, tedd hozzá a porcukrot, és verd kemény habbá.
- Keverd bele a tojáshabba az összeturmixolt epret és a reszelt citromhéjat. Ha még szeretnél, tegyél bele még egy kis porcukrot.
- Kanalazd bele az eperhabot a poharakba, és a maradék eperrel díszítsd. Kész is a villámgyors desszert!
Jó étvágyat!
FONTOS:
Ezt a finomságot mindig frissen elkészítve, azonnal érdemes elfogyasztani, hogy ne essen össze a hab!







