RETRO RÁDIÓ

Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 03. 12. 12:00

Elevenítsd fel a nagyi szuper könnyű és mennyei desszertjét, segítünk benne. Mutatjuk az eperhab receptjét!

Az epret beleteheted piskótába, kevert sütikbe, tortákba, de van még egy bombasztikus recept: az eperhab. A nagyi kedvenc retró desszertje azért szuper jó választás, mert elég hozzá egy maréknyi gyümölcs, és a család összes tagjának jut belőle egy nagy adag! Készítsd el te is, az egész gyerekek örömére, mutatjuk a pofonegyszerű receptet! 

Tasty,Strawberry,Mousse,In,Glass,On,Brown,Wooden,Table
Fotó: 5 second Studio

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 4 db tojásfehérje
  • 1 tk porcukor
  • 1/2 citrom reszelt héja

Így készítsd el:

  1. Tisztítsd meg az epret, majd mosd meg és csöpögtesd jól le. A felét botmixerrel pürésítsd.
  2. A másik felét darabod fel és adagold ki poharakba. Néhány darab maradjon meg a tetejére dísznek.
  3. Válaszd ketté a tojásokat, csak a fehérjére lesz szükséged.
  4. Azokat kezd el egy nagyobb tálba felverni, tedd hozzá a porcukrot, és verd kemény habbá.
  5. Keverd bele a tojáshabba az összeturmixolt epret és a reszelt citromhéjat. Ha még szeretnél, tegyél bele még egy kis porcukrot.
  6. Kanalazd bele az eperhabot a poharakba, és a maradék eperrel díszítsd. Kész is a villámgyors desszert!

Jó étvágyat!

FONTOS:

Ezt a finomságot mindig frissen elkészítve, azonnal érdemes elfogyasztani, hogy ne essen össze a hab!

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.