tóth gabi
Ki ne emlékezne erre a tejszínhabos finomságra? Néhány évtizede még igen gyakran került a hétvégi asztalra, a gyerekek legnagyobb örömére, de mára szinte teljesen feledésbe merült. Ha szeretnél nosztalgiázni egy kicsit, készítsd el ezt a gyors, isteni finom desszertet!
Egy réteg gesztenye, egy réteg tejszínhab váltakozva, míg meg nem telik a pohár. A nyolcvanas években rengeteg gyerek figyelte várakozva, ahogy az anyja összeállítja ezt a különleges, mégis egyszerű édességet. Persze akkor még szifonnal, habpatronnal készült a tejszínhab, a gesztenyemasszát pedig krumplinyomón kellett áttörni, hogy szép, vékony szálakból álljon. Ez a könnyed édesség aztán valahogy eltűnt az otthonokból, még itt-ott lehet kapni éttermekben, cukrászdákban, és most már a habszifonok is kezdenek kimenni a divatból, hiszen mindenki inkább kész, palackos tejszínhabot vásárol. Ám ez nem jelenti azt, hogy ne csinálhatnád meg ezt a retró édességet, hiszen csak gesztenyemassza és tejszínhab kell hozzá – ezeket pedig mindkettőt megkaphatod az üzletekben. Mutatjuk, hogyan lesz olyan, mint gyerekkorunkban!
Hozzávalók
Elkészítés: