RETRO RÁDIÓ

Így készül az igazi retró gesztenyepüré

Létrehozva2023. 12. 14. 11:30

Ki ne emlékezne erre a tejszínhabos finomságra? Néhány évtizede még igen gyakran került a hétvégi asztalra, a gyerekek legnagyobb örömére, de mára szinte teljesen feledésbe merült. Ha szeretnél nosztalgiázni egy kicsit, készítsd el ezt a gyors, isteni finom desszertet!

Egy réteg gesztenye, egy réteg tejszínhab váltakozva, míg meg nem telik a pohár. A nyolcvanas években rengeteg gyerek figyelte várakozva, ahogy az anyja összeállítja ezt a különleges, mégis egyszerű édességet. Persze akkor még szifonnal, habpatronnal készült a tejszínhab, a gesztenyemasszát pedig krumplinyomón kellett áttörni, hogy szép, vékony szálakból álljon. Ez a könnyed édesség aztán valahogy eltűnt az otthonokból, még itt-ott lehet kapni éttermekben, cukrászdákban, és most már a habszifonok is kezdenek kimenni a divatból, hiszen mindenki inkább kész, palackos tejszínhabot vásárol. Ám ez nem jelenti azt, hogy ne csinálhatnád meg ezt a retró édességet, hiszen csak gesztenyemassza és tejszínhab kell hozzá – ezeket pedig mindkettőt megkaphatod az üzletekben. Mutatjuk, hogyan lesz olyan, mint gyerekkorunkban!

Chestnut,Puree,With,Whipped,Cream,And,Chocolate,Chips,For,Dessert,
Mindenki imádta ezt a retró édességet! Fotó: Jane Biriukova /  Shutterstock

Hozzávalók

  • 250 gramm gesztenyemassza
  • tejszínhab ízlés szerint

Elkészítés:

  • Csomagold ki a gesztenyemasszát, nyomd át egy krumplinyomón; ha nincs ilyen konyhai eszközöd, akkor reszeld le finom lyukú reszelőn.
  • Tégy egy réteg gesztenyét egy pohár aljára, majd nyomj rá két ujjnyi tejszínhabot; a rétegezést addig folytasd, míg meg nem telik a pohár, ezután egy nagyobb „tornyot” készíts a tejszínhabból az egész tetejére, és szórd meg egy kevés reszelt gesztenyével.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.