Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
Létrehozva: 2023.12.14.

Így készül az igazi retró gesztenyepüré

Ki ne emlékezne erre a tejszínhabos finomságra? Néhány évtizede még igen gyakran került a hétvégi asztalra, a gyerekek legnagyobb örömére, de mára szinte teljesen feledésbe merült. Ha szeretnél nosztalgiázni egy kicsit, készítsd el ezt a gyors, isteni finom desszertet!

Egy réteg gesztenye, egy réteg tejszínhab váltakozva, míg meg nem telik a pohár. A nyolcvanas években rengeteg gyerek figyelte várakozva, ahogy az anyja összeállítja ezt a különleges, mégis egyszerű édességet. Persze akkor még szifonnal, habpatronnal készült a tejszínhab, a gesztenyemasszát pedig krumplinyomón kellett áttörni, hogy szép, vékony szálakból álljon. Ez a könnyed édesség aztán valahogy eltűnt az otthonokból, még itt-ott lehet kapni éttermekben, cukrászdákban, és most már a habszifonok is kezdenek kimenni a divatból, hiszen mindenki inkább kész, palackos tejszínhabot vásárol. Ám ez nem jelenti azt, hogy ne csinálhatnád meg ezt a retró édességet, hiszen csak gesztenyemassza és tejszínhab kell hozzá – ezeket pedig mindkettőt megkaphatod az üzletekben. Mutatjuk, hogyan lesz olyan, mint gyerekkorunkban!

Chestnut,Puree,With,Whipped,Cream,And,Chocolate,Chips,For,Dessert,
Mindenki imádta ezt a retró édességet! Fotó: Jane Biriukova /  Shutterstock

Hozzávalók

  • 250 gramm gesztenyemassza
  • tejszínhab ízlés szerint

Elkészítés:

  • Csomagold ki a gesztenyemasszát, nyomd át egy krumplinyomón; ha nincs ilyen konyhai eszközöd, akkor reszeld le finom lyukú reszelőn.
  • Tégy egy réteg gesztenyét egy pohár aljára, majd nyomj rá két ujjnyi tejszínhabot; a rétegezést addig folytasd, míg meg nem telik a pohár, ezután egy nagyobb „tornyot” készíts a tejszínhabból az egész tetejére, és szórd meg egy kevés reszelt gesztenyével.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek