RETRO RÁDIÓ

Ezt tedd margarin helyett a bejgli tésztájába, nagyanyáink is erre esküdtek

Létrehozva2023. 12. 05. 09:00
Frissítve2023. 12. 06. 10:17

Nem véletlen, hogy nagyanyáink idejében ezzel a módszerrel készült a bejgli. Sokkal könnyebb lesz a tésztája, és mennyei az íze. Íme a recept!

Mielőtt még bevásárolnál a karácsonyi bejglihez, ajánlunk egy szuper receptet. Bár a receptek többsége margarint vagy vajat javasol a tésztához, de a bejglit zsírral is elkészítheted. Könnyebb, rugalmasabb lesz a süteményed, és több napig marad friss. Érdemes ezt a trükköt kipróbálni, nem fogsz csalódni! Íme a nagyi ünnepi receptje:

Bejgli,,A,Traditional,Hungarian,Dessert
Fotó: Herceg Andras / shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 28 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tk só
  • 1 egész tojás

Így készítsd el:

  1. Keverd össze a lisztet a sót, és add hozzá a zsírt. Ezek után mehet bele a morzsolt élesztő, a cukor, a tej és a tojás. Jól gyúrd össze, majd pár órára hagyd pihenni a tésztát, de akár egy egész éjszakára is elteheted.
  2. Majd oszd el a tésztát hat részre. Formázz belőle gömböket. Nyújtsd ki téglalap alakúra mindegyiket. Figyelj, hogy vékonyak legyenek. 
  3. Töltsd meg a tésztlapokat mákkal, dióval, gesztenyével, ízlés szerint, és tekerd fel jó szorosan. 
  4. A megtöltött és feltekert bejgliket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe. Tetejüket kent meg tojással, és hagyd 30 percig még egy kicsit kelni.
  5. Végül szurkáld meg villával a bejglik tetejét, és 180 C fokos sütőben 45 perc alatt süsd őket aranybarnára.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.