FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.28.

Hamis mézeskalács, így lesz olcsóbb a kedvenc süteményünk

Karácsonykor kihagyhatatlan a nagy kedvenc, ez a süti most is az ünnepi asztal egyik sztárja lesz! Szerencsére egyszerűen és olcsón is elkészítheted. Mutatjuk a receptet.

Nem telhet el karácsony a régi, hagyományos mézeskalács nélkül. Íze, játékos és ünnepi formája, illata meghitté teszi az ünnepeket. Nagyon sokféleképpen díszítheted, de érdemes  odafigyelni rá, mert könnyen el is ronthatod. Ráadásul a méz ára sem olcsó. Ezért elhoztuk neked a hamis mézeskalács receptjét, így két legyet is üthetsz egy csapásra, mert olcsóbban jönnek ki az alapanyagok és valószínűleg nem keményedik úgy meg a sütemény, mintha hagyományos módon készítenéd el. Íme a szuper recept!

Hamis mézeskalács

recept
Fotó: Prostock-studio /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl tej
  • 3 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 10 dkg margarin
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 2  tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor a cukormázhoz

Így készítsd el:

  1. Tedd a cukrot egy serpenyőbe, és állandó kavarás mellett olvaszd fel. Akkor jó, ha egynemű, ekkor öntsd fel forró tejjel, majd add hozzá a margarint, a mézeskalács fűszerkeveréket, majd alaposan kavard össze, és az egészet vedd le a tűzről. Várd meg míg langyos lesz. 
  2. Add hozzá a lisztet és a szódabikarbónát, a sót, a tojások sárgáját. Jól gyúrd össze a karamellel, hogy formázható legyen a tésztád.
  3. Nyújtsd ki a tésztát 1/2 cm vastagra, majd szaggasd ki tetszés szerinti formára. 180 C fokos, előmelegített tepsiben 10-12 perc alatt süsd meg.
  4. Verd fel a tojásfehérjéket a cukormázhoz. Keverd el a 20 dkg porcukorral úgy, hogy krémes legyen az állaga. Ezzel díszítsd a mézeskalácsokat, ahogy neked tetszik. 

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek