
Hamis mézeskalács, így lesz olcsóbb a kedvenc süteményünk
Karácsonykor kihagyhatatlan a nagy kedvenc, ez a süti most is az ünnepi asztal egyik sztárja lesz! Szerencsére egyszerűen és olcsón is elkészítheted. Mutatjuk a receptet.
Nem telhet el karácsony a régi, hagyományos mézeskalács nélkül. Íze, játékos és ünnepi formája, illata meghitté teszi az ünnepeket. Nagyon sokféleképpen díszítheted, de érdemes odafigyelni rá, mert könnyen el is ronthatod. Ráadásul a méz ára sem olcsó. Ezért elhoztuk neked a hamis mézeskalács receptjét, így két legyet is üthetsz egy csapásra, mert olcsóbban jönnek ki az alapanyagok és valószínűleg nem keményedik úgy meg a sütemény, mintha hagyományos módon készítenéd el. Íme a szuper recept!
Hamis mézeskalács

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 1 csipet só
- 2,5 dl tej
- 3 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 10 dkg margarin
- 2 kk szódabikarbóna
- 2 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor a cukormázhoz
Így készítsd el:
- Tedd a cukrot egy serpenyőbe, és állandó kavarás mellett olvaszd fel. Akkor jó, ha egynemű, ekkor öntsd fel forró tejjel, majd add hozzá a margarint, a mézeskalács fűszerkeveréket, majd alaposan kavard össze, és az egészet vedd le a tűzről. Várd meg míg langyos lesz.
- Add hozzá a lisztet és a szódabikarbónát, a sót, a tojások sárgáját. Jól gyúrd össze a karamellel, hogy formázható legyen a tésztád.
- Nyújtsd ki a tésztát 1/2 cm vastagra, majd szaggasd ki tetszés szerinti formára. 180 C fokos, előmelegített tepsiben 10-12 perc alatt süsd meg.
- Verd fel a tojásfehérjéket a cukormázhoz. Keverd el a 20 dkg porcukorral úgy, hogy krémes legyen az állaga. Ezzel díszítsd a mézeskalácsokat, ahogy neked tetszik.
Jó étvágyat!







