RETRO RÁDIÓ

Imádod a halászlét? Akkor ezt a két gyors receptet is ismerned kell

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2023. 11. 12. 09:30

Íme két isteni és különleges halleves receptje, ezt se hagyd ki! Lepd meg vele a családot, hidd el, nem bánod meg!

Két hasonló, mégis más ízvilágú halleves receptjét mutatjuk most be azoknak, akik rajonganak a halból készült levesekért. Ha nagy halászlé rajongó vagy, ezeket is ki kell próbálnod. Bár most az eredeti magyaros ízt elhagytuk, de kell egy kis változatosság! Mutatjuk a recepteket:

1. Zöldséges-tejszínes halleves

Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 40 dkg fekete harcsafilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 db sárgarépa
  • 2 szál zellerzöld
  • 1 db leveskocka
  • szerecsendió
  •  2 dl tejszín
  • 2 ek olívaolaj
  • kevés citromlé
  • só, bors

Így készítsd el:

  1. A harcsafilét vágd fel kockákra. A sárgarépát és a burgonyát vékonyan szeleted fel. A fokhagymát és a vöröshagymát aprítsd fel.
  2. Egy edénybe melegíts olajat, és a vöröshagymát párold üvegesre, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a burgonyát és a sárgarépát is. Keverd meg alaposan, és párold pár percig az egészet. Ízlés szerint fűszerezd borssal, szerecsendióval, majd öntsd fel vízzel.
  3. Tedd bele a zellerzöldet, a leveskockát, sózd meg. Lassú lángon főzd félpuhára, majd mehet bele a feldarabolt harcsa és ízlés szerint egy kevéske citromlé, majd pár perc alatt főzd puhára.
  4. Ha megfőtt a leves, óvatosan, kevergetés mellett csorgasd bele a tejszínt, majd forrald fel. Ha szükséges, sózd még meg. Tálalás előtt hagyd kicsit hűlni. 

Jó étvágyat!

2. Finn halleves

Creamy,Fish,Soup,With,Salmon,,Potatoes,,Onions,,,Carrots,,Dill
Fotó: Natalia Hanin /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg hal
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomag kapor
  • 4 db paradicsom
  • 1 szál póréhagyma
  • 10 db szegfűbors
  • 4 dl tej
  • 1 ek liszt
  • snidling( ki is hagyhatod belőle )

Így készítsd el:

Mosd meg a halat, tisztítsd meg és filézd ki. A törzséből és a szálkából az apróra vágott hagymával és a fűszerekkel erős tűzön 30 perc alatt főzz egy alaplevet. Szűrd át egy másik edénybe, és ismét tedd fel főni. Amikor forr, add hozzá a felkarikázott póréhagymát és a meghámozott, négy felé vágott paradicsomokat. 15 percen keresztül főzd.

Közben darabold fel a halat, és add hozzá a leveshez. Főzd további 5 percen át. A tejből és a lisztből készíts habarást, és keverd bele a levesbe. Néhány percig forrald.

Tálalás előtt szórj a tetejére, apróra vágott snidlinget és kaprot.

Jó étvágyat!

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.