Imádod a halászlét? Akkor ezt a két gyors receptet is ismerned kell
Íme két isteni és különleges halleves receptje, ezt se hagyd ki! Lepd meg vele a családot, hidd el, nem bánod meg!
Két hasonló, mégis más ízvilágú halleves receptjét mutatjuk most be azoknak, akik rajonganak a halból készült levesekért. Ha nagy halászlé rajongó vagy, ezeket is ki kell próbálnod. Bár most az eredeti magyaros ízt elhagytuk, de kell egy kis változatosság! Mutatjuk a recepteket:
1. Zöldséges-tejszínes halleves

Hozzávalók:
- 40 dkg fekete harcsafilé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db krumpli
- 1 db sárgarépa
- 2 szál zellerzöld
- 1 db leveskocka
- szerecsendió
- 2 dl tejszín
- 2 ek olívaolaj
- kevés citromlé
- só, bors
Így készítsd el:
- A harcsafilét vágd fel kockákra. A sárgarépát és a burgonyát vékonyan szeleted fel. A fokhagymát és a vöröshagymát aprítsd fel.
- Egy edénybe melegíts olajat, és a vöröshagymát párold üvegesre, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a burgonyát és a sárgarépát is. Keverd meg alaposan, és párold pár percig az egészet. Ízlés szerint fűszerezd borssal, szerecsendióval, majd öntsd fel vízzel.
- Tedd bele a zellerzöldet, a leveskockát, sózd meg. Lassú lángon főzd félpuhára, majd mehet bele a feldarabolt harcsa és ízlés szerint egy kevéske citromlé, majd pár perc alatt főzd puhára.
- Ha megfőtt a leves, óvatosan, kevergetés mellett csorgasd bele a tejszínt, majd forrald fel. Ha szükséges, sózd még meg. Tálalás előtt hagyd kicsit hűlni.
Jó étvágyat!
2. Finn halleves

Hozzávalók:
- 1 kg hal
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomag kapor
- 4 db paradicsom
- 1 szál póréhagyma
- 10 db szegfűbors
- 4 dl tej
- 1 ek liszt
- snidling( ki is hagyhatod belőle )
- só
Így készítsd el:
Mosd meg a halat, tisztítsd meg és filézd ki. A törzséből és a szálkából az apróra vágott hagymával és a fűszerekkel erős tűzön 30 perc alatt főzz egy alaplevet. Szűrd át egy másik edénybe, és ismét tedd fel főni. Amikor forr, add hozzá a felkarikázott póréhagymát és a meghámozott, négy felé vágott paradicsomokat. 15 percen keresztül főzd.
Közben darabold fel a halat, és add hozzá a leveshez. Főzd további 5 percen át. A tejből és a lisztből készíts habarást, és keverd bele a levesbe. Néhány percig forrald.
Tálalás előtt szórj a tetejére, apróra vágott snidlinget és kaprot.
Jó étvágyat!
