Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
FITTFAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.12.

Imádod a halászlét? Akkor ezt a két gyors receptet is ismerned kell

Íme két isteni és különleges halleves receptje, ezt se hagyd ki! Lepd meg vele a családot, hidd el, nem bánod meg!

Szerző Ripost

Két hasonló, mégis más ízvilágú halleves receptjét mutatjuk most be azoknak, akik rajonganak a halból készült levesekért. Ha nagy halászlé rajongó vagy, ezeket is ki kell próbálnod. Bár most az eredeti magyaros ízt elhagytuk, de kell egy kis változatosság! Mutatjuk a recepteket:

1. Zöldséges-tejszínes halleves

Fotó: Mindmegette

Hozzávalók:

  • 40 dkg fekete harcsafilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 db sárgarépa
  • 2 szál zellerzöld
  • 1 db leveskocka
  • szerecsendió
  •  2 dl tejszín
  • 2 ek olívaolaj
  • kevés citromlé
  • só, bors

Így készítsd el:

  1. A harcsafilét vágd fel kockákra. A sárgarépát és a burgonyát vékonyan szeleted fel. A fokhagymát és a vöröshagymát aprítsd fel.
  2. Egy edénybe melegíts olajat, és a vöröshagymát párold üvegesre, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a burgonyát és a sárgarépát is. Keverd meg alaposan, és párold pár percig az egészet. Ízlés szerint fűszerezd borssal, szerecsendióval, majd öntsd fel vízzel.
  3. Tedd bele a zellerzöldet, a leveskockát, sózd meg. Lassú lángon főzd félpuhára, majd mehet bele a feldarabolt harcsa és ízlés szerint egy kevéske citromlé, majd pár perc alatt főzd puhára.
  4. Ha megfőtt a leves, óvatosan, kevergetés mellett csorgasd bele a tejszínt, majd forrald fel. Ha szükséges, sózd még meg. Tálalás előtt hagyd kicsit hűlni. 

Jó étvágyat!

2. Finn halleves

Creamy,Fish,Soup,With,Salmon,,Potatoes,,Onions,,,Carrots,,Dill
Fotó: Natalia Hanin /  Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg hal
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomag kapor
  • 4 db paradicsom
  • 1 szál póréhagyma
  • 10 db szegfűbors
  • 4 dl tej
  • 1 ek liszt
  • snidling( ki is hagyhatod belőle )

Így készítsd el:

Mosd meg a halat, tisztítsd meg és filézd ki. A törzséből és a szálkából az apróra vágott hagymával és a fűszerekkel erős tűzön 30 perc alatt főzz egy alaplevet. Szűrd át egy másik edénybe, és ismét tedd fel főni. Amikor forr, add hozzá a felkarikázott póréhagymát és a meghámozott, négy felé vágott paradicsomokat. 15 percen keresztül főzd.

Közben darabold fel a halat, és add hozzá a leveshez. Főzd további 5 percen át. A tejből és a lisztből készíts habarást, és keverd bele a levesbe. Néhány percig forrald.

Tálalás előtt szórj a tetejére, apróra vágott snidlinget és kaprot.

Jó étvágyat!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek